İki Padişah, Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nı Gören Kadın Tarihin Canlı Tanığı

Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde yaşayan 105 yaşındaki Emine Bayraktar, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı, Balkan Savaşları, Kurtuluş Savaşı ile Türkiye’nin kuruluşundan bu yana geçirdiği badirelerin canlı tanıkları arasında.

AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elini öptüğü Emine Bayraktar, zamanın canlı tanıkları arasında yerini alıyor. Emine Bayraktar 105 yaşına girdi. 105 yıllık ömrüne 2 dünya savaşı, 2 padişah, 25 başbakan, 11 cumhurbaşkanı, 3 darbe ve 5 ekonomik kriz sığdıran Emine Bayraktar, 105 yaşında olmasına rağmen hiç ilaç kullanmıyor. "Sadece başım ağrıdığı zaman tek aspirin kullanıyorum" diyen Bayraktar’ın, beş çocuğunun beşi de vefat etmiş. Hayatta yaşayan 5 torunundan başka akrabası kalmayan Emine Bayraktar’ın hayatta sağ kalan tek akrabaları torunları ve onların çocukları. Kardeşlerini, teyzelerini, halalarını ve beş çocuğunu kaybeden Emine Bayraktar, ilerleyen yaşına rağmen ördüğü patiklerini satıyor.Yeniçağa ilçesindeki torununun yanında ikamet eden Emine Bayraktar, “105 yaşındayım, evladım yok demiyorum, sizler benim evladımsınız. 5 evladım vardı, hepsi rahmetlik oldu. Ben Bolu’nun Dörtdivan ilçesinin Gürce Köyü'nde oturuyordum. Torunumun yanındayım” ifadeleri ile kendisini ziyarete gelen öğrencilerle sohbet etti. Gözlerinin çok iyi görmediğini, fakat kalbinin her şeyi gördüğünü belirten Emine Bayraktar, beş liraya patik ördüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaşmalarını anlatırken gözyaşlarına boğulan Emine Bayraktar, o gün izdiham yaşandığını belirterek içinden dua ettiğini ve bir anda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yanında elini öperken bulduğunu söyledi.

"Savaş günlerini gelin bana sorun" diyen Emine Bayraktar, Allah’ın kimseye yuva dağınıklığı vermemesi için dua ettiğini söyledi.

Katarakt ameliyatı olması gereken Emine Bayraktar, namazlarını hiç aksatmadığını ifade ederek, “Kılmaya bakma, kabul edilmesine bak.” diye ifade etti.

Söylediği manilerle çevre sakinleri tarafından Ebe Nine olarak adlandırılan ve sevilen Emine Bayraktar, örgü ördüğü zaman Allah’ı zikrettiğini belirterek, “Kafamdan aklımı, aklımdan zikrimi alma ya Rabbi” diyerek, dua ettiğini belirtiyor .