ARM Derneği İzmit’te Toplandı

İzmit Belediyesi eğitime destek vermeyi sürdürüyor.

Her yıl Ankara’da yapılan Arm Derneği Bilgilendirme Toplantısı bu yıl ilk kez Ankara dışında yapıldı. İzmit Belediyesi’nin katkılarıyla İzmit’te gerçekleştirilen toplantıda arm, anüs kapalılığı hakkında aileler bilgilendirildi. Bu yıl altıncısı yapılan toplantıya Umuttepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği’nden Prof. Dr. Gülşen Ekingen Yıldız, Gazi Üniversitesi’nden Prof Dr. Billur Demiroğulları, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferda Perçin, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Zekeriya İlçe, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Çocuk Psikiatrisi Yard. Doç. Dr. Şahika Şişmanlar’ın yanısıra Arm Derneği Başkanı Muhammet Kayış ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İzmit Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda söz alan ARM Derneği Başkanı Muhammet Kayış, bu derneği kurmaktaki amaçlarının birlik ve beraberlik duygusuyla, sevgi ve kardeşliğin pekiştirilmesi, dostluk ve muhabbetin artırılması, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması olduğunu söyledi.

Anorektal malformasyon, anüs kapalılığı ile karşılaşan ailelerin kendilerini yalnız hissettiklerini, çoğu zaman ailelerinden bile destek göremediklerini, bu amaçla aynı derdi çeken insanların birbirlerinin halinden daha iyi anlayabileceği düşüncesiyle, aileleri bir araya getirmek istediklerini belirtti.

Türkiye’de, yılda yaklaşık 200 çocuğun Arm, Anüs kapalılığı hastalığıyla doğduğuna dikkat çeken Kayış hedeflerinin, “Farkındalık oluşturarak, toplumun dikkatini doğumsal anomalilere çekmek” olduğunu, bunun da üye sayısının artırılması çalışmalarına ağırlık vererek mümkün olacağını söyledi.

Bu yıl 6.'sı düzenlenen ARM Derneği toplantısınin ilk kez Ankara dışında yapılmasına sebep olan Gülnur İşcan Özmen, Türkiye’nin bir çok yerinden gelen ailelere, bilgilendirme yapan doktorlara ve bu toplantıya salonlarıyla destek veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkürlerini sundu.

Toplantıya katılımcıların görüşlerinin alınmasıyla Son verildi.

Kaynak: İHA