Başkan Cengiz’den Öğrencilere Sürpriz Ziyaret…

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilköğretim okulunu ziyaret ederek, öğrencilerle söyleşi yaptı.

Başkan Cengiz’den Öğrencilere Sürpriz Ziyaret…
Başkan Cengiz, belediyenin sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan “Haydi çocuklar hayalinizdeki Aziziye’yi bizimle paylaşın” adlı mektup kampanyasıyla kendisine mektup yazan TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Mektuplarında kendisini okullarından görmek istediklerini dile getiren öğrencilerin bu taleplerini yerine getiren Cengiz, öğrencilerin diğer taleplerinin de imkanlar ölçüsünde karşılanacağını kaydetti.

MEKTUP YAZAN SINIFA SÜRPRİZ ZİYARET

Başkan Cengiz, okul ziyaretine mektupların yazıldığı 5/B sınıfını ziyaret ederek başladı.

Burada çocukların mektuplarında dile getirdiği beklentilerini sıralayan Cengiz, okul bahçesine ağaç, basketbol, futbol, voleybol sahası ve kütüphaneye de kitap gibi talepleri bulunan çocukların ağaç ve kitap taleplerinin karşılanacağını belirtti.

Basketbol, voleybol ve futbol sahası için de bahçenin yeterli olmadığını dile getiren Cengiz, öncelikle bahçenin büyütülmesi için gerekli imar tadilatını yapacaklarına işaret etti

EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR

Mektup yazan öğrencileri ziyaretinin ardından okul toplantı salonuna geçen Cengiz, burada çocuklarla sohbet etti. Öncelikle belediyenin eğitime yönelik çalışmaları hakkında çocukları ve öğretmenleri bilgilendiren Cengiz, “Çocuklarımız, geleceğimizdir. Sizlere her türlü desteği sunmayı da belediye olarak görev kabul ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı şartlarda ve ihtiyaçları giderilmiş bir şekilde eğitim görmeleri konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız, çağın gerektirdiği şekilde bilgiyle donanmak zorundadır. Eğitime yaptığımız katkının, geleceğe yatırım olacağı gerçeğinden hareketle, çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları konusunda üzerimize düşeni her zaman yerine getirmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra çocukların belediyecilik ve ilçeyle ilgili yönelttiği soruları cevaplandıran Cengiz, öğrencileri çok çalışmaları, öğretmenlerinin ve anne-babalarının sözünden çıkmamaları konusunda uyardı.

ÖĞRENCİLERİ ŞAŞIRTAN ZİYARET

Öte yandan mektup yazan 5/B sınıfı öğrencileri, “Belediye başkanımıza yazdığımız mektubunu dikkat alınacağını ummuyorduk. Kendisini okulumuza davet etmiştik ve bizleri kırmadı. Geldiğinde mektuplarımızda yazdığımız isteklerimizle ilgili tüm arkadaşlarımıza tek tek açıklama yaptı. Çok şaşırdık. Yazdığımız mektupların okunacağını bile ümit etmiyorduk. Belediye başkanımızın okulumuza kadar gelerek bizleri mektuplarımızla ilgili bilgilendirmesinden çok mutlu olduk. Ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.” dediler.

Okul Müdür Yardımcısı Muammer Çelik de, Başkan Cengiz’e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Cengiz, çocuklarla fotoğraf çektirerek okuldan ayrıldı .
Kaynak: İHA