Kırıkkale’de 2 Bin 500 Baş Koyun ve 100 Baş Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

Kırıkkale’de damızlık koyun yetiştiriciliği programı kapsamında 50 aileye, 2 bin 500 baş Kangal Akkaraman ırkı damızlık koyun ve 100 baş koç dağıtımı yapıldı.

Kırıkkale’de 2 Bin 500 Baş Koyun ve 100 Baş Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı
Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü “Damızlık koyun yetiştiriciliği projesi kapsamında, Delice İlçesi bağlı Büyükavşar Kasabası, Doğanören, Yaylayurt, Kutoğlu, Arbişli, Küçükavşar ve Derekışla Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifine üye olan 50 aileye 50 baş Kangal Akkaraman koyun ve yine 50 aileye 2 baş koç dağıtımını törenle yaptı. İl Tarım Müdürlüğünde yapılan törende proje kapsamında üreticiye dağıtılan canlı demirbaşlar için 1 milyon 781 bin TL, işletme binası ve ekipmanlar için ise 129 bin 375 TL olmak üzere 1 milyon 910 bin 375 TL kredi kullandırıldığı ifade edildi.

Tören katılan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, kooperatif üyelerinden söz isteyerek damızlık koyun yetiştiriciliğinin diğer çiftçilere anlatılarak üretim sayısının artırılmasını istedi. Bazı üreticilerin tekrar şehre dönerek koyun üreticiliğine başladığını ifade eden Güner, “Ankara, İzmir, İstanbul’dan gelen 10 vatandaşımız Kırıkkale’ye göç etmiş. Sırf bu hayvancılık projesinden gelir elde etmek için. Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerimizin geliri olmayan aileler için cazibesi kalmadı. Buradan ailelerimize çağrıda bulunuyorum, gelin kooperatiflerimizle temasa geçin damızlık koç koyun verelim, hayvancılıkla uğraşın gelir elde edin” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güner ve beraberindekiler AHİLER kalkınma ajansıca kabul edilen kadın çiftçilere yönelik örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi kapsamında açılan demonstrasyon alanını gezdi. Yetişen ürünlerin tadına bakan Vali Güner burada yaptığı konuşmada, Kırıkkale’nin sebze üretimi konusunda Antalya’dan hiçbir farkının olmadığını söyledi.

Kaynak: İHA