Başkan Melih Gökçek, Etyopya Heyetine Proje Alanlarını Gezdirdi - Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Etyopya’nın başkenti Addis Ababa Belediye Başkanı Kuma Demeksa He Tokon, eşi ve beraberindeki heyete proje alanlarını gezdirdi.

Konuk Başkan Kuma Demeksa He Tokon ve beraberindeki heyete Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projeleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Gökçek, misafirlerini ilk olarak Gençlik Parkı’na götürdü. Gökçek, konuk başkan, eşi ve beraberindekileri kendi kullandığı mini golf aracı ile parkı gezdirdi.

Başkan Gökçek misafirlerine daha sonra, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında özel önem verdiği ve üstünde titizlikle mesai harcadığı Hacı Bayram Veli Camii’ni gezdirdi.

Konuk başkan ve beraberindeki heyete, Hacı Bayram Veli Camii’nin tarihi ve önemini anlatan Başkan Gökçek, yanında restorasyonu devam eden Augustus Tapınağı ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Altınpark rekreasyon alanında gerçekleştirilen park turundan sonra konut heyetin bir sonraki durağı Pursaklar Aile Yaşam Merkezi oldu. Konuk Başkan ve beraberindekiler, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi’ndeki etkinlikleri izledi. Başkan Gökçek konuk başkan ve beraberindeki heyeti son olarak, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gerçekleştirildiği bölgeye götürdü.

GÖKÇEK: HER KONUDA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Proje merkezinde bölgeye hakim yüksek tepeden çalışmaları izleyen konuklar, tamamlanan konut ve yeşil alanların yanı sıra proje kapsamında devam eden yol açma, tünel, viyadük, yeşil alan çalışmalarını izledi. Proje hakkında verilen bilgi ile projenin kapsamı ve niteliği hakkında fikir sahibi olan ve gezdikleri projelerden çok etkilendiğini dile getiren Başkan Kuma Demeksa He Tokon, bazı benzer projelere sahip olduklarını fakat kendi ülkelerindeki alt yapının yeterli düzeyde olmadığını söyleyerek, Başkan Gökçek’ten destek talep etti. Her konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Gökçek, kendilerini Ankara’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu tekrarlayarak, konuk Başkan Kuma Demeksa He Tokon'u, Ankara’da haziran ayında yapılacak Shopping Fest’e (alışveriş festivali) davet etti .