Ümraniye'de 4 Ayrı Noktaya Eş Zamanlı Ses Bombalı Saldırı

Ümraniye'de, dört ayrı bölgeye eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi.

Ümraniye'de 4 Ayrı Noktaya Eş Zamanlı Ses Bombalı Saldırı
Saldırılarda yaralı ya da can kaybı yaşanmazken, saldırıların ses bombası ile gerçekleştirildiği kaydedildi.

Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, eş zamanlı saldırılar akşam saat 22.00 sıralarında ilçeye bağlı Kazım Karabekir ile İnkilap mahallelerinde gerçekleştirildi.

İddialara göre, saldırıların ilk hedefi, Adem Yavuz Caddesi Şehit Mahmut Koç Sokak'ta bulunan bir siyasi partinin mahalle teşkilatı oldu. Ayrılıkçı terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirildiği sanılan saldırıların ikincisi, İnkilap Mahallesi Kirazlı Sokak üzerindeki hususi bir otomobile yönelik oldu. Aynı mahalledeki Atatürk Caddesiüzerinde bulunan bir market ile Bolahenk Sokak'ta bulunan park halindeki araç da, saldırıya hedef oldu. Gerçekleştirilen saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, olaylarda maddi hasar meydana geldi.

Saldırıyı duyarak olay yerine gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını kaydetti.

Saldırıların ardından bölgeye çok sayıda polis ve terör uzmanları sevk edildi. Saldırganlar, gecenin karanlığından da faydalanarak kayıplara karıştıkları belirtildi

Bu arada saldırıyla sokağa dökülen bazı mahalle sakinleri, olayı gazetecilerle paylaştı. Patlamanın büyük bir gürültü ile gerçekleştiğini belirten mahalleli, saldırganları görmediklerini ifade etti

Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alırken, maddi hasarın meydana geldiği saldırılar ile ilgili tahkikat başlatıldı .