İspir Meslek Yüksekokulunda Bahar Şenliği

Atatürk Üniversitesi ve Yurt-kur Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 2011-2012 Bahar Şenliği, İspir Hamza Polat MYO’unda büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

Şenlik de ilk olarak İspir Hamza Polat MYO Kafkas Dansları Topluluğu ile Yurt-kur Erzurum Erkek Bar ekibi gösterilerini sundular. İspir Hamza Polat MYO spor salonunda gerçekleştirilen şenlik KKEF Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Şengül yönetimindeki Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu koro tarafından Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerinin seslendirildiği konser ile devam etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Yurt-kur Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Atalay, İspir Müftüsü Yavuz Koçak, Palandöken Yurt Müdürü Cevdet Erden, Kazım Karabekir Yurt Müdürü Gül Cennet Aksak’ın da izlediği şenliklere akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, bu yıl Atatürk Üniversitesinin 55. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevede daha geniş kapsamlı bir bahar şenlikleri programını Yurt-Kur Erzurum Bölge Müdürlüğü ile beraber uyguladıklarını ve 2012 bahar programı şenliklerine İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu ile başladıklarını ifade ettiler.

Yurt-kur Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, Yurt-Kur olarak, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını en iyi şekilde sağlamaya çalıştıkları, bunun yanında öğrenciler için sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktif bulunmaları ve katılımları için alt yapıyı temin etmeye çalıştıklarını belirtti.

İspir Hamza Polat MYO Müdürü Doç. Dr. Ayhan Yıldırım ise, ilçelerdeki meslek yüksekokullarındaki öğrencilerin sosyal aktivite eksikliğini şikayet konusu yaptıklarını hatırlatarak, “2012 yılının İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu’nun 15. Yıl kuruluş yıl dönümü. 15 yıldır bu çapta bir organizasyonun İspir yerleşkesinde ilk kez yapıldı. Hem öğrencilerimiz hem İspir halkı bundan memnun kaldı .
Kaynak: İHA