Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Dicle Nehri'nde Kelek Yarışması Düzenlendi

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, yörede ''kelek'' olarak adlandırılan sallarla yarışma düzenlendi.

Batman Valiliği'nce düzenlenen kelek yarışması, ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Kesmeköprü köyünden başlayıp Hasankeyf Köprüsü'nde sona erdi.

Yarışma sonunda nehirde alabora olan salından suya düşen yarışmacı Garip Yıldız, jet ski ile gösteri yapmaya hazırlanan ekip tarafından kurtarıldı.

Yarışmada, birinciliği Zekeriya Alka, ikinciliği Yılmaz Balnaz, üçüncülüğü de Garip Yıldız kazandı. Dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın hediye edildi.

Etkinliği izleyen Vali Ahmet Turhan, burada yaptığı açıklamada, Batman'ın güzel bir şehir olduğunu belirterek, ''Dışarıdan gelen vatandaşlarımız Batman'ı görünce şaşırıyorlar. Çünkü burada terör yok. Burası güzel bir şehir, güzellikler var. Burası yukarı Mezopotamya tarihini içeriyor. Bu etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederim'' dedi.

AK Parti Batman milletvekili Ziver Özdemir, Hasankeyf Kaymakam Cevat Uyanık ve çok sayıda vatandaşın da izlediği etkinlikte yapılan balon gösterisi de büyük beğeni topladı .
Kaynak: AA