Şükrü Karabalık'tan Turizm Semineri

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Üniversitesi’nde turizm eğitimi alan yüksek okul öğrencilerine turizm semineri verdi.

Şükrü Karabalık'tan Turizm Semineri
Kartepe turizminin geliştirilmesinde yerel yönetim olarak gerçekleştirdikleri hizmetleri ve yatırımları anlatan Başkan Karabalık, bu sektörün gelişmesinde eğitimin önemine değinerek belediye olarak bu konuda desteklerinin süreceğini ifade etti.

Kartepe Turizmini model olarak gören yüksek okullar, Belediye Başkanı Şükrü Karabalık aracılığıyla ilçede yaşanan gelişimi derslerine konu etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’ndaki panele konuk olan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, bu sefer de Kocaeli Üniversitesi’ndeki turizm seminerlerinin ilk konuğu oldu. Yeni adı Kartepe Park Otel olan KOÜ Derbent Uygulama Oteli’nde düzenlenen turizm semineri etkinliğinde 4 yıllık eğitim alan Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ile 2 yıllık eğitim alan Derbent Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencilerine hitap eden Başkan Karabalık, Kartepe turizmine yönelik yatırımları, turizmdeki öncelikler ve turizmin gelişmesinde eğitimin önemine değindi.

Kısa bir süre önce KOÜ Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü olarak göreve başlayan Doç. Dr. Işıl Altun, “Okul müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz bu ilk etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duymaktayım. Okul olarak bir dizi turizm seminerlerine Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile start verdik. Eski bir eğitimci olan ve yeni kurulan Kartepe İlçesi’nde başarılı çalışmaları bulunan Karabalık’ın tecrübelerindne faydalanmak adına öğrencilerimizle buluşturduk” dedi.

Kocaeli Üniversitesi’nde turizm eğitimi alan öğrencilerin hazır bulunduğu semineri Doç. Dr. Altun’un yanı sıra, Yard. Doç. Dr. Adem Yavaş, Yard. Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Yard. Doç. Dr. Hatice Güçlü Nergiz, Yard. Doç. Dr. Yüksel Güngör, Yard. Doç. Dr. Erdoğan Sivas, Yard. Doç. Dr. Armağan Yıldırım, Öğr. Gör. Ömür Alyakut, Öğr. Gör. Tülay Polat Üzümcü de ilgi ile takip etti.

Kartepe’de turizm gelişim süreci hakkında bilgi aktaran Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, üniversite öğrencileri ile tecrübelerini paylaştı. Kartepe’nin sahip olduğu değerlere, doğal zenginliklere ve turizm çeşitliliğine dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, Kartepe İlçesi’nde ki turizm sektörüne yönelik yatırımlar başta olmak üzere turizmin gelişiminde eğitimin önemine değindi. Başkan Karabalık, bölgede turizmin gelişmesinde eğitimin her zaman önemli olduğunu kaydederken öğrencileri de birer turizm elçisi olarak gördüklerini ifade etti.

Kaynak: İHA