Öğrencilerin Rap Müzik Yarışması Başladı

Batman Çocuk Şube'ye bağlı okul polislerinin lise öğrencilerine yönelik "RAPTİYE" adlı RAP müzik yarışmasının ilk elemeleri Atatürk Anadolu Lisesinde yapıldı.

Öğrencilerin Rap Müzik Yarışması Başladı
Yarışmaya 1. eleme grubunda yer alan Yahya Kemal Beyatlı Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi öğrencileri katıldı.

Yarışma jüriliğini yapan Batman Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, yurtdışında görev yapması nedeniyle rap müzikle tanıştığını ve orada insanların bunu yaşam biçimi yapmasının kendisini de bu müziği sevmesinde etkili olduğunu anlattı.

Yarışmada jüri birinciyi seçerken oldukça zorlandı. Yarışmanın 1. grup elemelerinde 260 puanla Batman yıldızı nick isimli AtatürkAnadolu Lisesi öğrencisi Özgür Tutal 'Anne ' isimli parçasıyla 1. oldu. Yarışmanın 1. elemeleri tamamlanırken 2. grup elemelerinin ise Fatih Lisesi'nde yapılacağı duyuruldu. Yarışmanın 4 eleme grubunda yapılacağı, birinci olan yarışmacının tam cumhuriyet altını ile ödüllendirileceği ve toplamda bin 500 liralık ödül dağıtılacağı açıklandı.
Kaynak: İHA