ORSİAD: Türkiye'nin Kalkınması, Milli Sanayinin Gelişmesiyle Olacak

Ostim Organize Sanayi Bölgesi İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener, Türkiye'nin kalkınmasının milli sanayinin gelişmesiyle olacağını söyledi.

ORSİAD: Türkiye'nin Kalkınması, Milli Sanayinin Gelişmesiyle Olacak
Ülgener, yerli üretimi desteklemenin; paranın yurtiçinde kalması, yatırımların artması, istihdam artışı, fiyat istikrarı ve ücret artışına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener ve yönetim kurulu üyeleri, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü makamında ziyaret ederek, Kazan ve Ankara'nın sanayi potansiyeli hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Türkiye'nin kalkınmasının, milli sanayinin gelişmesiyle olacağına dikkat çeken ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener, “Yerli üretimi desteklemek paranın yurtiçinde kalması, yatırımların artması, istihdam artışı, fiyat istikrarı ve ücret artışına büyük katkı sağlar. Ülkemizde yerli sanayicinin kendi alınteri ile ürettiği makineler satılmaya başlayınca yurt dışı ile rekabet şansımız artar. Ürettiğiniz mal ya da ürünü kendi ülkenize satamıyorsanız başkasına da satamazsınız. İhracat yapabilmek için kendi ülkenizden referans almanız gerekiyor. Bu nedenle sizin gibi sanayicilere yardımcı olan yerel yöneticilerin çoğalmasını istiyoruz. Kazan, çok kısa sürede çok büyük bir değişim ve gelişim yaşadı. Bu gelişimin mimarı olarak sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.” dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük projesinin Kazan Savunma Sanayi Üssü Projesi olduğunu vurguladı.

Ertürk, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanan Kazan Savunma Sanayi Üssü Projesi, Türkiye'nin gücüne güç katacak, savunmada dışa bağımlılığa son verecek ve belki de Türkiye'nin en önemli projesidir. Savunma sanayimizin millileştirilmesi için var olan potansiyeli organize bir şekilde bir araya getirecek, yerli tedarikçi firmalarla üretici firmaları buluşturacak bu dev proje için 3 milyon metrekare yer ayrıldı bile. Türkiye'nin ilk ve tek lojistik üssü olan Ankara Lojistik Üssü'nün ardından Savunma Sanayi Üssü'nü de yoğun temaslarımız sonucu Kazan'a kazandırmış bulunuyoruz. Toplam 6 milyar dolarlık dev yatırım yalnızca Kazan'a değil başkent Ankaramıza da büyük bir ivme kazandıracaktır. Siz değerli ORSİAD üyelerini de Kazan'a yatırım yapmaya ve kazanmaya davet ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi 'Kazan kazandırıyor'.” şeklinde konuştu .