Kocasinan'da 29 Şubat'ta Nikah Kıyan Olmadı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Evlendirme Memurluğu’nda bugün hiç nikah kıyılmadığını söyledi.

28 günlük Şubat 'ın 4 yılda bir 29 gün sürdüğünü hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, '2012 yılında şubat 29 gün sürüyor. 29 Şubat 2012 tarihinde, Kocasinan Belediyesi 'nde nikah işlemi yapılmadı. 29 Şubat için bizden nikah talebinde bulunan olmadı. Kocasinan 'da bugün nikah yok.” dedi. Evlendirme Memurluğu 'nda ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında yoğun olarak nikah kıydıklarını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, 'Yılda yaklaşık 3 bin 500 nikah gerçekleştiriyoruz. Yaz aylarında her gün 15 dakikada bir nikah yapıyoruz. Gece saat 23 'e kadar nikah kıyıyoruz, hatta nikah memuru sayımızı 3 kat artırdığımız da oluyor. Kış aylarında nikah sayımız yaza göre 3 'te bir oranında azalıyor ama 29 Şubat'taki gibi sıfır olmuyordu. ' dedi.

Başkan Bekir Yıldız, dün 28 Şubat'ta, 4 nikah kıydıklarını, yarın 1 mart 2012 tarihinde 6 nikah gerçekleştireceklerini kaydetti. 'Nikah yaptıracak çiftler sanırım bu mutluluğu 4 yılda bir gelen 29 Şubatta yapmak istemiyor. ' ifadelerini kullandı.