Belediye Ekipleri, Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilde etkili olan ve aralıksız devam eden kar yağışına karşı mücadelesini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalara, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı 'ndan da eleman ve araç desteği verildi.

Büyükşehir Belediyesi, bin 250 personel, 95 adet kar küreme, otomatik tuzlama aracı ve 50 adet elle tuzlama ekibi ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, başkentte ana arterlerin çalışmalar sonucu trafiğe açık tutulduğunu, Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşları, uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamaları ve toplu taşım araçlarını kullanmaları konusunda uyardı.

KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OLMAYAN ARAÇLARA TRAFİK CEZASI

Dün başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini belirten yetkililer, ana arter ve bulvarların açık olduğunu, kapalı yol bulunmadığını bildirdiler. Zaman zaman yollarda meydana gelen lokal kapanmaların, önceki akşam yoğun kar yağışı ile birlikte bazı vatandaşların araçlarını yollarda terk edip gitmelerinden ve kış koşullarına uygun olmayan aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmalarından kaynaklandığını belirten yetkililer, yollara bırakılan bu araçların polis kanalıyla çektirildiğini, bu araç sahiplerine trafiği engelledikleri ve kış şartlarına uygun olmayan araç ve lastiklerle trafiğe çıktıkları için ceza kesildiği uyarısında bulundular.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, kar yağışının 4 gün daha devam etmesinin beklendiğini belirten yetkililer, vatandaşlardan, mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve toplu taşım araçlarını tercih etmelerini tavsiye etti.