Vali Yenigün, Özel Hacı Ali Akın Anadolu Lisesi'nde İncelemelerde Bulundu

Erzincan Valisi Selman Yenigün, eğitim kurumlarında denetim ve incelemeler kapsamında Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları Hacı Ali Akın Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Okul binası önünde, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Güler, Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Şenyuva, Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Erzincan Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Ümit Sudaş, Okul Müdürü Uğur Gürsoy ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Selman Yenigün, okul binasında incelemelerde bulundu. Sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Selman Yenigün, daha sonra Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Şenyuva 'dan okul hakkında brifing aldı.

Okulun tarihi, öğrenci ve öğretmen sayısı, başarı seviyesi gibi bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Şenyuva, “Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, çağdaş, kaliteden ödün vermeyen, öğretim kadromuzla, öğrenci merkezli eğitim anlayışını içeren bir öğretim felsefesi ile hizmet veriyoruz. Amacımız küresel düşünen, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli bir kişiliğe sahip, hür ve bilimsel düşünen, insan haklarına saygılı, topluma yararlı, yapıcı ve verimli insanlar yetiştirmektir.” dedi.

Brifingin ardından okulun konferans salonunda öğrencilerle buluşan Vali Selman Yenigün, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilerin, öğretmenlerinin gösterdiği yoldan sapmadan yürüyebilmeleri için eğitim meşalesinin ışığına ihtiyaç duyacaklarını ifade etti. Vali Yenigün, “Gençlerimiz bizim her şeyimizdir. Türkiye 'yi sizlerin sayesinde daha ileriye götüreceğinize inanıyoruz. Ülkemizin geleceği olan sizlerin büyük Türkiye 'yi oluşturma da çok büyük emeğiniz olacak, sizlere güveniyorum ve bu iradeyi sizlerde görüyorum. Okulunuzda ziyaret ettiğim sınıfta arkadaşlarınızla konuştum ve çok da memnun kaldım, hepiniz hakikaten birbirinizden kıymetli gençlerimizsiniz. Sizler gibi değerli gençleri yetiştiren, emek sarf eden değerli müdür ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Böylesine iyi bir eğitim kurumunda onlar sizlere imkân ve fırsatlar tanıyorlar. Zaten yöneticilerin ve öğretmenlerimizin görevi size imkân ve fırsat oluşturmaktır. Bu imkân ve fırsatla beraber yol göstermektir ancak o yolda yürüyecek olan da sizlersiniz. Öğretmenlerinizin sizlere gösterdiği bu doğru yolda, yolunuzdan sapmadan ilerlemenizin yolu ise bilgi meşalesini taşımaktır. Bu bilgi meşalesi ile yolunuzu aydınlatarak, attığınız her adımı bilerek atacaksınız ve böylece hedefe daha çabuk ulaşacaksınız.” şeklinde konuştu. Vali Yenigün, konuşmasının ardından öğrencilerle bilgi ve tecrübelerini paylaşarak, nasihatlerde bulundu. Öğrenciler de Vali Yenigün 'e merak ettikleri hususları sordu.