'Tiyatro Çocukların Kendilerini İfade Edebilmelerini Sağlıyor'

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ercüment Balakoğlu (63), çocuk ve gençlerin her geçen gün tiyatroya ilgi duymasının sevindirici olduğunu söyledi.

'Tiyatro Çocukların Kendilerini İfade Edebilmelerini Sağlıyor'
Usta oyuncu Ercüment Balakoğlu, tiyatronun öğrencilerinin kendilerini ifade etme, kendilerine özgüvenlerinin tam olması ve meramını anlatmada çok önemli olduğunu kaydetti. Anadolu insanının tiyatroyu sevdiğini belirten Balakoğlu, Avrupa ülkelerinde çocukların tiyatro ile okul öncesi eğitimle tanıştığını söyledi.

Tiyatroyu sevdirmek için uzun yıllar Anadolu turnesine çıktığını belirten Balakoğlu, tiyatronun ayrıca öğrencilere küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı da kazandırdığını ifade etti. Kanlı Nigar oyunu için Manavgat'a gelen Balakoğlu, öğrencilerin meramını anlatma, kendilerine özgüvenlerinin tam olmasında ve çekingen olmamalarında tiyatronun eğitici gücü olduğunu kaydetti.

Balakoğlu, 'Yeni kuşak tiyatroyu sevdi. Tiyatroyu sevmeleri bizleri de sevindiriyor. Tiyatro ile küçük yaşta tanışan öğrenciler konuşmada, kendini anlatmada ve ifade etmede hiç heyecana kapılmadan ifade edebiliyor. Öğrencilerin kendini rahat bir şekilde ifade edebilmesi için tiyatro ile küçük yaşta tanıştırılmalı. ' dedi.