Kağızman Askerini Geri İstiyor

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde 2005 yılında lav edilen 7.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının ardından ilçede bulunan tek birlik olan 1. Motorlu Piyade Taburunun da gitmesi üzerine Kağızman askersiz kaldı

Kağızman Askerini Geri İstiyor
İlçeye kalıcı bir askeri birliğin kurulması için 2010 yılında imza kampanyası başlatılıp toplanan imzalar Genelkurmay başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına gönderimli, bunun üzerine askeri yetkililer ilçede incelemelere başlayıp eski tugay arazisini yeniden devri için parselasyon çalışması başlatmıştı. Uzun çalışmalar sonrasında eski Tugay arazisi milli savunma bakanlığına yeniden tahsisi edildi. İlçe halkı yapılan bu çalışmalarla ilçeye yeniden kalcı birlik kurulacağını sanarak umutlanmışlardı.

Kağızman 'ın askersiz kalmaması için Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlığa kadar gideceklerini söyleyen Kağızmanlılar yetkililerden biran önce ilçeye kalıcı bir askeri birlik kurmalarını istediler İlçede son 4 yılda çıkan çatışmalarda 2 asker şehit olmuş 4 asker yaralanmıştı. Son olarak 1 Ekim 2011 tarihinde ilçe merkezindeki askeri lojmanlara ve askerlik şubesinde silahlı saldırı düzenlenmişti.
Kaynak: İHA