Erdoğan: Biz Kılıçdaroğlu’ndan Ziyadesiyle Memnunuz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Başbakan CHP’den korkuyor’ açıklamalarına cevap verdi.

CHP 'den çekinmeye gerek olmadığını belirten Erdoğan, “Biz sayın Kılıçdaroğlu 'ndan ziyadesiyle memnunuz. Günde 10 vakit çark eden, ayak üstü 10 yalan söyleyen, hakareti politika zanneden, millet nezdinde tüm itimadını tüketen bir genel başkandan ziyadesiyle memnunuz. CHP 'nin başında böyle bir genel başkan durduğu müddetçe, evvallah AK Parti gücüne güç katmaya devam edecek.” dedi.

Meclis 'te, AK Parti Grubu 'na hitap eden Başbakan Erdoğan, İstanbul Gençlik Kolları toplantısında, Necip Fazıl 'a ait ifadeleri kullandığı için CHP 'lilerin Yunus ile cevap verdiğini hatırlattı. “Biz, kime karşı Yunus 'un, kime karşı Köroğlu, Dadaloğlu 'nun diliyle konuşacağımızı çok iyi biliriz.” diyen Erdoğan,mazlumun, mağdurun, masumun yolda kalmışın, ihtiyaç sahibinin karşısında Yunus 'un ve Mevlana 'nın diliyle konuştuklarını söyledi.

Başbakan, zalime ve diktatörlere karşı, onların taşeronlarına karşı Köroğlu 'nun, Dadaloğlu 'nun, Necip Fazıl Üstad'ın dilini kullandıklarını aktardı. 27 Mayıs 'tan ibret alınmadığı için 12 Mart ve 12 Eylül 'ün yaşandığını söyleyen Erdoğan, tüm bu darbelerden gerekli ders çıkarılmadığı için 28 Şubat'ın yaşandığını vurguladı. AK Parti 'nin, bu kısır döngüyü kırdığını dile getiren Erdoğan, yaşananlardan ders çıkararak, tarihi adımlar attıklarını söyledi.

'VESAYETÇİ ANLAYIŞIN MİLLET İRADESİNE MUSALLAT OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ '

“Dün olduğu gibi vesayete müsamaha göstermiyor, göz yummuyoruz. Vesayetçi sistemin, vesayetçi siyaset anlayışının, özellikle bu ülkede millet iradesine musallat olmasına izin vermeyeceğiz.” diyen Başbakan, darbeler sürecinin 31 Mart süreciyle başlayan çarpık zihniyetin ürünü olduğunu ifade ederek, “Seçkinci, kibirli, ukala zihniyet, millet iradesini çiğnemekten çekinmemiştir. Başta CHP olmak üzere, kimi siyasi partiler, bu zihniyetin taşıyıcılığını yapmışlardır.” diye konuştu.

CHP ERGENEKON KONUSUNDA UYANACAK, BİZ DE GÜNAYDIN DİYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'nun, demokrasi açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yönelik şu ifadeleri kullandı: “Bunlar, sadece kurultay kürsüsünde demokrasiyi teleffuz ederler. Demokrasiye bu kadar aşıktınız da 28 Şubat 'ta neredeydiniz? 27 Nisan 'da neden sesiniz soluğunuz çıkmadı. Hatta o kadar ileri gittiniz ki Ankara 'da da savcılar var dediniz. Bunların demokrasi aşkı platoniktir. Bunlar demokrasiyi uzaktan severler. CHP 'nin jetonu maalesef çok ama çok geç düşüyor. Bakın Kılıçdaroğlu vekillere ne dedi: 'Bu kadar sık meyhaneye gitmeyin dedi. Gideceksiniz de bari hepiniz aynı meyhaneye gitmeyin ' dedi. Yazar merhum Oğuz Atay 'ın güzel sözü var. Türk solu 'geç kalkar, bir gece önce sabaha kadar içmiştir. ' Bunlar, onun için geç uyanıyor. 28 Şubat, 27 Nisan ile ilgili geç uyandılar. İnşallah mahmurları geçince Ergenekon konusunda uyanacaklar, bize de o gün sadece günaydın demek düşecek.”

'KASET OPERASYONUNDAN SONRA İŞ BAŞINA GELDİ '

Kılıçdaroğlu 'nun, kaset operasyonundan sonra işbaşına geldiğini, bu vesayetten kurtulamayan genel başkanın vesayete karşı dik bir duruş sergilemesini hiç beklemediklerini aktaran Başbakan Erdoğan, “Başbakan, CHP 'den çekiniyor diyor. Aynaya bak, aynaya. Millet bizi seyretmeyi bıraktı, sabah akşam sizi izliyor. Tüzük kurultayı değil Erdoğan kurultayı. Entrika, kumpas, oyun. Konuştuğu kürsünün önünde kendi milletvekili tartaklanıyor. Nerdeyse orada işini bitirecekler. Rezalete engel olacağına bize hakaret ediyor. Senin milletvekillini dövüyorlar. İstediğin kadar hakaret et sayın Kılıçdaroğlu, onların hepsi bizim hanemize yazıyor.” ifadelerini kullandı.