Başbakan İstedi, 3 Şerefeli Minare 1 Şerefeye İndirildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi, Rize'nin Güneysu ilçesi Dumankaya köyündeki küçük bir camiye 65 metre yüksekliğinde minare yapıldı.

Başbakan Erdoğan 'ın tatilinde köyüne gelmesi ve cami minaresinin çok uzun olduğunu söyleyerek kısaltılmasını istemesi üzerine cami minaresi 3 şerefeden tek şerefeye indirildi.


Geçen yıl ki Kurban Bayramı'nda köyüne gelen ve küçük caminin yanına inşa edilen Dumankaya Camii minaresini çok uzun bulan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 3 şerefeli minarenin kısaltılması için çalışma başlatılmasını istemişti. Bunun üzerine devreye giren köy sakinleri, ocak ayında kısaltma çalışmalarını başlattı. 65 metrelik 3 şerefeli minareyi, 45 metreye ve tek şerefeye indirildi.

Köylüler Hasan Yanık ve Şaban Kundakçı, Başbakan Erdoğan 'ın talimatını yerine getirdiklerini söyleyerek, 'Başbakanımız minare çok uzun olduğu için kızmıştı. Şerefenin kubbeyi geçmemesini, tek şerefeye indirilmesini istemişti. Başbakanımızın isteği sonrası minareyi kısaltma çalışmaları başlatarak 65 metreden 45 metreye indirdik.” dedi.


Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise minarenin yapıldığı tarihte köy muhtarını uyardıklarını söyleyerek, 'Sayın Başbakanımızın minareyi gördüğünde kızacağını biliyordum. Köylüleri minarenin uzun olduğu yönünde uyarmıştım ama dinlememişlerdi. Başbakanımızın talimatı ile minareyi kısaltarak, olması gereken haline getirdiler.” diye konuştu.