3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Kırıkkale'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Kırıkkale'de 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 1992 yılında BM'nin 3 Aralık gününü Engelliler Günü olarak kabul ettiğini belirterek, Türkiye'de de bu kapsamda çalışmaların sürdürdüğünü söyledi.

Son yıllarda Türkiye'de yapılan mevzuat değişiklikleri ve çalışmalarla engellilere büyük rahatlıklar sağlandığını ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

''Hem hükümetimizin bu konuda ki hassasiyeti hemde yerel yönetimlerin bu konuda gösterdiği duyarlılık Sonucunda ciddi manada bilinçlenme olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Biran için gözümüzü kapatalım, kulağımızı tıkayalım, elimizi ya da ayağımızı bağlayalım ne kadar zor gelir bize. En sevdiğimiz kişiyi göremeyiz, hangi ortamdayız göremeyiz. Güzel bir sesi, şarkıyı dinleyemeyiz. İstediğimiz yere ulaşamayız. Bunlar hiç de kolay şeyler değil. Bu anlamda engelli vatandaşlarımızın hayatı Son derece önemli. Bu hayatı yaşanabilir kılmak, rahatlatabilmek, onlarında sağlıklı insanlar gibi bütün imkanlardan, ortamlardan faydalanabilmelerini sağlamalıyız. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nün dikkatleri bu noktaya çekmesi Son derece önemlidir.''

Törene, Vali Ali Kolat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, sivil toplum kuruluş temsilcileri, dernek yöneticileri ile engelli vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Fatih Gökmen

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA