Vali Yerlikaya'nın Açıklaması

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, sanayi alanlarıyla ilgili olarak, Islah OSB'ler ve OSB'lerde yeterli doluluk oranı sağlanmadan yeni sanayi alanlarının açılmayacağını söyledi.

Yerlikaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda düzenlenen ''Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor'' toplantısında yaptığı konuşmada, ''Ergene Havzası Eylem Planı'' ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tekirdağ'da 7 Islah Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunu belirten Yerlikaya, ''Şehrimizde 7 Islah OSB, 4 OSB ve 1 ASB ile toplam 12 sanayi bölgemiz var. Sanayi alanlarıyla ilgili olarak yasal çerçeve içerisinde gerekli önlemler alındı. Bundan sonra Islah OSB'ler ve OSB'ler içerisinde yeterli doluluk oranı sağlanmadan yeni sanayi alanlarının açılmayacak'' diye konuştu.

Vali Yerlikaya, Tekirdağ'ın 1. derece deprem bölgesinde bulunduğunu ve bu nedenle öncelikli olarak evlerin, iş yerlerinin ve resmi dairelerin depremsellik etüdünün yapılması gerektiğini ifade etti.

Geçmişte deprem bilinci ve evsel atıkların depolanması konusunda yanlışlıklar yapıldığını kaydeden Yerlikaya, ''2013 Türkiye'sinde artık bu türden meseleleri halletmek gerek. Önümüzdeki yıllarda, 'keşkeli' cümleler kurmamak için önlemler şimdiden alınmalı'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından, toplantının ilk oturumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Coşkun Sağır, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Koç ve Finansman Dairesi Başkanı Ahmet Demircan, ''Kentsel Dönüşüm'' ve ''Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi'' çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Toplantının ikinci oturumunda ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Daire Başkanı Sedat Yılmaz ve Yer Bilimsel Etüt Dairesi Başkanı Cahit Kocaman tarafından ''Türkiye'nin ve Tekirdağ'ın Çevre Düzeni Planı ve Depremselliği'' konulu sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Daire Başkanları ve Şube Müdürleri ile Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan amir ve personel katıldı.

Muhabir: Yavuz Karaduman/Ergin Akgün

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA