İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Kentte Eğitim Veren Okullara Gidilerek Öğretmen ve Öğrencilere İlk Yardım Eğitimi Veriliyor

Kırıkkale'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentte eğitim veren okullara gidilerek öğretmen ve öğrencilere ilk yardım eğitimi veriliyor.

Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube müdürlüğünde görevli ilk yardım eğitmenleri Ayşenur Sel ve Elif Keskin tarafından kent merkezinde bulunan Kırıkkale Ticaret Meslek Lisesinde 39 öğretmen ve 605 öğrenciye yönelik temel ilk yardım konularına yönelik bilgilendirme eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez, 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin yürütülmesinde toplum olarak herkesin katkı sağlayabileceğine belirterek, bireylerin çevrelerinde meydana gelen olaylarda 112 Acil Servis ekiplerine anında haber verilmesinin hayat kurtarmak adına önemli bir adım olduğunu söyledi.

Dr. Sönmez, Türkiye'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görevli ekiplerinin en kısa sürede acil çağrı yapılan yere ulaşmasının hedeflendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Fakat trafik sıkışıklığı, hava koşulları, afetler gibi durumları göz önüne alırsak bazen bu süre daha da uzayabilir. Bu durumda profesyonel sağlık ekipleri yardıma gelinceye kadar yaralı veya hastaya sadece yakınındaki ilk yardım bilen diğer kişiler yardımcı olabilir. Bu aşamada dünya sağlık normlarına uygun müdahalelerin yapılması, kazazedenin yaşama şansını artıracak, oluşacak komplikasyonları önleyecek ve iyileşmeyi kolaylaştırarak yaşam kurtarma da önemli olacaktır. Bu nedenle herkesin ilk yardım basamaklarını iyi bilmesi gerekmektedir. Bilinçsiz yapılan her davranış hastanın durumunu daha da ağırlaştıracaktır. Acil durumlarda hastaya yapabileceğiniz en önemli yardım sakin olmak, sağlık kuruluşuna haber vermek ve hastanın hayati fonksiyonlarını kontrol etmek olacaktır.''

Okullarda verilen ilk yardım eğitimleri sayesinde gençlerin şimdiden bilgilendirildiğini kaydeden Sönmez, yapılan eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA