Kargı Karakucak Güreşleri Kırkpınarı Aratmadı

Çorum’un Kargı ilçesinde Kargı Panayırı etkinlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreşleri Kırkpınar güreşlerini aratmadı.

Kargı Karakucak Güreşleri Kırkpınarı Aratmadı
İlçe stadyumunda gerçekleştirilen güreşler yoğun ilgi gördü. Güreşleri izlemeye gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren stadyuma akın etti. Dua ile başlayan güreşlerde Kargı’nın yanı sıra Çorum ve diğer illerden olmak yaklaşık 300 sporcu kispet giydi.

Güreşleri Çorum Valisi Sabri Başköy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Kargı Kaymakamı Selçuk Haskırış, Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç ve güreşseverler izlerken dünya ve olimpiyat güreş şampiyonları Tevfik Kış ile Nazmi Avluca’da onur konuğu olarak porokolde yerlerini aldılar.

Güreş müsabakalarına gösterilen ilginin yoğun olduğunu dile getiren Vali Sabri Başköy, “İlçeye gelirken ata sporumuzun bu kadar ilgi göreceğini ummuyordum. Ülkemizin her bölgesinden, her yöresinden sporcularımızı burada görüyorum. Bunda organizasyon ve teşvik de önemli rol oynuyor. Bu konuda Belediye Başkanımız Ahmet Hamdi Akpınar’ı kutluyorum” dedi.

Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar ise, asırlık Kargı panayırının en çok ilginin gösterilen etkinliklerinden biri olan güreş müsabakalarına her yıl olduğu gibi bu yılda katılımın fazla olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Akpınar, müsabakalara katılan güreşçiler ve izleyicilere teşekkür etti.

Karakucak güreşlerinde her zaman olduğu gibi yine en büyük ilgiyi başpehlivanlık güreşleri gördü. Son dereceli çekişmeli geçen başpehlivanlık mücadelesi sonunda rakibini yenen Fatih Atlı başpehlivan olurken, Süleyman Aykırı ikinci, Salih Erdinç ve Recep Kara üçüncü oldu.

Başpehlivan olan Fatih Atlı’ya madalyası Çorum Valisi Sabri Başköy, ikinci olan Süleyman Aykırı’ya Kargı Kaymakamı Selçuk Haskırış, üçüncü olan Salih Erdinç ve Recep Kara’ya da madalyaları Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar tarafından verildi .
Kaynak: İHA