Federasyon Başkanlığına Erdal Zorba Yeniden Seçildi

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu başkanlığına, Erdal Zorba yeniden seçildi.

Crowne Plaza'da düzenlenen ve mevcut federasyon başkanı Zorba'nın tek başkan adayı olduğu HİS 3. Olağan Genel Kurulu'na, 117 delege katıldı.

64 delegenin oy kullandığı genel kurulda 60 oy alan Zorba, federasyon başkanlığı görevine ikinci kez getirildi.

Seçimde 4 oy da geçersiz sayıldı.

HİS Federasyonu Başkanı Erdal Zorba, seçimden önce yaptığı konuşmasına, 4 yılda yaptıkları faaliyetleri anlatarak başladı.

Bu sürede birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyeleriyle çeşitli illerin vali ve belediye başkanlarıyla mükemmel bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Zorba, özellikle gençler ve çocukların spora yönlendirilmesi için mahalle, köy ve illerdeki spor etkinliklerine destek verdiklerini, kullanılmayan atıl alanlarda halka spor yaptırma projesi için HİS liderleri yetiştirdiklerini söyledi.

Zorba, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın spor politikası doğrultusunda mahkumlar, yaşlılar, engelliler ve sokakta yaşayan çocuklar gibi toplumsal gruplara yönelik projeler yürüttüklerini de ifade ederek, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile yürüttükleri ortak projelere de değindi.

Herkes için sporun, ''Hareket edebilmek'' olduğunu söyleyen Zorba, ''Herkes için spor, spor yapabilme ve sağlıklı beslenme özgürlüğüdür. Herkes için spor iyi olma, kendinle barışık olma ve hoşgörülü olmadır. Temel felsefemiz, herkesi kucaklayabilmektir'' dedi.

Yeni dönemde, marka olma adına birçok çalışmalar yapacaklarını belirten Zorba, ''Her kesimi harekete geçirmek için bunu başarmalıyız. Obeziteyle mücadele etmek çok önemli. Hareketin önemini hissettirmemiz gerek'' diye konuştu.

Erdal Zorba, üniversitelerde spor yapan gençlerin yüzde 2'yi geçmediğine de dikkati çekerek, yeni dönemde üniversitelerle ortak projeler yürütüp gençleri hareket etmeye yönlendireceklerini söyledi.

-Federasyon yönetimi-

Yönetim, disiplin ve denetleme kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: İ. Hakkı Mirici, Yusuf Mayda, Sacit Adalı, Burhanettin Uysal, Derviş Yılmaz, Fatih Çatıkkaş, Fatih Ertaş, Necati Cerrahoğlu, Yasin Bölükbaşı, Fatih Karakullukçu, Samir Altunkaynak, Adem Ali Yılmaz, Sinan Kartal ve Hacı Dursun Bozo

Disiplin Kurulu: Vedat Güneş, Kamil Avşaroğlu, Orhan Alpsoy, Hamza Yıldırım ve Burak Demirci

Denetim Kurulu: Yahya Zorba ve Cenk Altınbaş

-Notlar-

Genel Kurulu, bazı illerin vali ve belediye başkanları da izledi.

Divan başkanlığını Şefik Kara'nın yaptığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları oy çokluğuyla ibra edilirken, yeni ana statü de kabul edildi.

Federasyonun 2 yıllık tahmini bütçesi ve faaliyet programı kabul edildi.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA