Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Zafer Akpınar - Tahsin Ayyıldız - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor''da Türkiye birincisi olan Balıkesirli Özlem Ökmen Filiz, yarışma ödülü 50 bin liralık hibe desteği ile 10 büyükbaş hayvan aldı. Filiz, yarışmaya sunduğu projesi olan köy tipi yoğurdu üretip, marketlere vermeyi hedefliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölge finallerini kazanan Balıkesir, Adana, Karabük, Samsun, Ağrı, Sivas, Bursa, Diyarbakır ve Konya'dan katılan kadın çiftçiler, yaz aylarında Çanakkale'de gerçekleştirilen Türkiye Finali'ne katıldı.

Büyük rekabetin yaşandığı yarışmada Balıkesir'in Susurluk ilçesinden katılan Özlem Ökmen Filiz , 142 puanla birinci, Sivas'tan Fatma Güzel 128 puanla ikinci ve Ağrı'dan Emine Bayram ise 127 puanla üçüncü oldu.

Özlem Ökmen Filiz, birincilik ödülü olarak 6 bin liralık çek ve 50 bin liralık hibe desteği kazandı. Filiz, 50 bin liralık hibe desteğiyle aldığı 10 büyükbaş hayvanını yenilediği ahırına bağladı.

Yarışmaya ilk katılma kararı aldığı günlerde birinci geleceğini hiç aklından geçirmediğini anlatan Filiz, il ve bölge birincisi olduktan sonra Türkiye şampiyonluğuna inandığını söyledi.

-Günde bin soru çözerek hazırlandı-

Filiz, yaklaşık 4 aylık bir çalışma dönemi geçirdiğini ifade ederek, ''Susurluk Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden Hülya Işık bana büyük destek verdi. Onun sayesinde 4 ayda 25 kitap bitirdim. Günde bin soru çözerek yarışmaya hazırlandım. Mühendislik atamalarında yöneltilen soruları bile çözdüm. Çok çalışmıştım. Lise mezunuyum ve Anadolu Üniversitesi işletme bölümünü 1. sınıfta bıraktım'' diye konuştu.

Yarışmada 20 sorudan 17'sini doğru yanıtladığını belirten Filiz, sunduğu projeye gelen puanın düşük gelmesi nedeniyle yaşadığı konsantrasyon bozukluğu yüzünden bildiği 3 soruya yanlış cevap verdiğini anlattı.

''Kadın Çiftçiler Yarışıyor''dan il, bölge ve Türkiye finaliyle birlikte toplam 65 bin lira ödül kazandığını dile getiren Filiz, bu paranın 50 bin liralık hibe olanıyla 10 süt sığırı aldığını söyledi.

Yarışmaya sunduğu projesini hayata geçirmeyi hedeflediğini dile getiren Filiz, ''Hayvancılıkla uğraşıyorum ve hedefim köy tipi yoğurt. Maliyeti 100 bin liraya ulaşıyor. Şu anda 24 süt sığırım var. Kendi ürettiğim sütlerden yapacağım köy tipi yoğurdu cam kaplarda marketlere vereceğim. Katkısız, doğal Susurluk yoğurdu olacak. Yarışmayı kazandıysam, bu hedefimi de başarabilirim. Eşim de destekliyor. Birlikte yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA