Ortaköy'da Ahır ve Samanlık Yangını

Çorum'un Ortaköy ilçesinde çocukların kibritle oynaması sonucunda çıktığı iddia edilen yangında bir ahır ile samanlık kül oldu.

Ortaköy'da Ahır ve Samanlık Yangını
Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi, Kızlaryolu sokak 4 numaralı evde bulunan Veysel Özdemircan'a (76) ait ahır ve samanlık yangın çıktı.

Saman balyalarının tutuşması Sonucunda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek bitişikte bulunan ahır'a sıçradı. Çıkan yangında ev halkı ve komşularının müdahalesi yetersiz kalınca itfaiye'ye haber verildi.

Bu sırada ahırda bulunan 5 büyükbaş hayvan, Son anda ahırdan çıkartılarak yanmaktan kurtarıldı. Çıkan yangına Ortaköy Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin müdahalesi yetersiz aklınca Karahacip ve Aşdağul beldelerinden takviye itfaiye istendi. İtfaiye ekipleri ve köylülerin yoğun çabası Sonucunda akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı.

Çıkan yangında samanlık ve ahırı tamamen yanan Veysel Özdemircan, yangına evde bulunan torunlarının saman balyalarını kibrit ile tutuşturmalarının neden olduğunu söyledi.

Özdemircan, "Bahçede oyun oynayan torunlarım evde bulunan kibrit kutusunu alarak ahırdaki saman balyasını tutuşturmuşlar. Küçük torunum yangın çıkınca koşarak yanıma geldi 'dede samanlık yanıyor' dedi ancak daha Sonra korkmuş olacak ki şaka yaptığını söyledi.

Ben duman kokusu gelince dışarıya çıktığımda samanlığın yandığını gördüm. Hemen komşulara seslenerek yardım istedim. Bir süre Sonra yangın ahıra da sıçrayınca komşularımız ahırda bulunan hayvanları dışarıya çıkardılar. Daha Sonra itfaiye'ye haber verildi.

Gelen ekip yetersiz kalınca yakın beldelerden yardım istediler" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA