Toz Duman İçine Tatil

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Beldesi Karaincir Plajı’nda bulunan iki bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında oluşan toz ve duman tatilcileri rahatsız etti.

Toz Duman İçine Tatil
Turgutreis Belediyesi tarafından, denizi ve kumu ile ünlü Karaincir plajında gerçekleştirilen yıkımı plajda güneşlenen tatilcilerde izledi. Bazı vatandaşlar yıkımın yaz sezonunda yapılmasını yanlış bulduklarını belirterek “yıkım kışın yapılsaydı daha iyi olurdu. Bu mevsimde yıkım yapılırmı” dediler. Mert Restoran işletmecisi Ali Şimşek ve Kadıköylüler restoran işletmecisi Fadime Sönmez, daha önceki yıllarda Turgutreis Belediye Başkanı Hasan Salar imzası ile alınmış işyeri ruhsatı olduğunu iddia ettiler. Yıkımın turizm sezonu ortasında yapılmasının siyasi olduğunu iddia ederek söz konusu işyeri ile ilgili hukuk sürecinin ve mahkemenin devam ettiğini belirttiler Mert Restoran işletmecisi Şimşek “ 15 yıldır bu işyerini işletiyorum. Üst katında evimiz var. Davamız devam ediyor. Bina yaklaşık 50 yıl önce yapılmış. Buraya çeşitli dönemlerde ruhsatlar verilmişti. Şimdi kaçak olduğunu söylüyorlar. Kaçak ise yıkılmasına karşı değilim ama neden turizm sezonunun ortasında böyle bir şey yapıyorlar. Kaymakamlığa ve belediyeye başvurduk ancak bir sonuç alamdık. Yıkım sırasında sahilde bulunan turistler büyük sıkıntı yaşadı‘‘ dedi. Kadıköylüler Restoran işletmecisi Fatime Sönmez ise işletmenin arazisini 1998 yılında hazineden ihale ile kiraladıklarını söyledi. İşletmesinin kaçak olduğu iddiasıyla yıkıldığını ve bunun turizm sezonunda yapılmasının yanlış olduğunu savunan Sönmez, ‘‘İşletmemize daha önce sürekli ruhsat veriliyordu. Şimdi imara aykırı ve kaçak diye yıkıyorlar. İşletmemizin kıyı şeridinin içinde olduğunu söylediler. Halbuki bizim işletmemiz kıyıdan 100 metre içeride kalıyor. Sezonun ortasında neden böyle bir şey yaptılar anlamadık. Nisan ayında burada yıkımlar olmuştu. Bari burayı da o zaman yıksalardı. En azından biz de masraf yapıp sezona hazırlanmazdık‘‘ dedi.

Turgutreis Beldesi Akyarlar Köyü Karaincir Plajı’nda yıkımı gerçekleştirilen 2 binanın hazine arazisine kaçak inşa edildikleri gerekçesiyle yıkım kararı verildiği belirtiliyor.

Kaynak: İHA