Vali Çakacak’A Fasulye Hediye Ettiler

Uşak İl Özel İdaresi’nce tarımsal kalkınmayı sağlamak amacıyla Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifine verilen 3 ton ‘Sarı kız’ cinsi fasulye tohumu ile ilk ürünü alan kooperatif üyeleri Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sivaslı İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şenliyurt ve kooperatif üyeleri ile birlikte Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret eden Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Orhan Yüksel, Vali Özdemir Çakacak’a sertifikalı tohum ile üretilen ‘sarı kız’ cinsi fasulye hediye etti.

İl Özel İdaresi olarak çiftçilere sertifikalı tohum desteğinin devam edeceğini belirten Vali Özdemir Çakacak yapılan destek sonunda elde edilen ürünün kaliteli ve yüksek verimli olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Özel İdaresi’nce Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 3 ton sertifikalı tohum desteği verildiğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Çiftçilerimizin sertifikalı tohum ile elde ettikleri ürünlerin kalitesi ve rekoltenin yüksekliği yapılan desteğin öneminin ne kadar büyük olduğunu ifade etmektedir. Bundan sonraki dönemde de çiftçilerimize İl Özel İdaremizce sertifikalı tohum desteği vermeye devam edeceğiz. Bu proje Belde çiftçisine ekonomik olarak büyük katkı sağlayacaktır. Elde edilen ürün kalitesi ile sadece Uşak piyasasında değil tüm ülke genelinde çiftçilerimizin pazar bulacağına inanıyorum“ dedi.

Uşak İl Özel İdaresi’nce kooperatiflerine 24 Bin TL tohum desteği verildiğini belirten Pınarbaşı Kalkınma Kooperatifi Başkanı Orhan Yüksel bu yıl 300 dekar alanda, 600 ton fasulye üretmeyi hedeflediklerini belirterek verdikleri destekten dolayı Vali Özdemir Çakacak’a teşekkür etti.

Kaynak: İHA