İnsani Yardım Vakfı’Ndan Engellilere 20 Tekerlekli Sandalye

Kayseri Anadolu Sakatlar Derneği üyelerine yönelik İş-Kur İl Müdürlüğü aracılığıyla, özel bir çanta firmasının yaptığı projenin sertifika töreni yapılırken, İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla engellilere 20 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Anadolu Sakatlar Derneği binasında hazırlanan programa, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İnsani Yardım Derneği Ankara Temsilcisi Duard Pederson, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, İş-Kur Kayseri İl Müdürü Rıfat Çetinkaya ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Elmalı katıldı. Programda Kayseri Anadolu Sakatlar Derneği’ne üyelerine yönelik İş-Kur İl Müdürlüğü aracılığıyla özel bir çanta firmasının yaptığı projenin sertifika töreni ve İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla engellilere, 20 adet tekerlekli sandalyenin dağıtımı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, “LDS vakfı tarafından 20 tane engellimize sevindirelim dedik. Sandalye dağıtım töreni için burada bulunuyoruz. Bundan sonrada Anadolu Sakatlar Derneğindeki hizmetimiz bütün hızıyla devam edecek” dedi.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç de yaptığı konuşmada, “Burada öncelikle 2 etkinlik yapacağız. Çanta kursuna giden arkadaşlarımıza başarılarından dolayı sertifika vereceğiz. Birde ihtiyacı olan arkadaşlarımıza tekerlekli sandalyelerini takdim edeceğiz. Aslında tekerlekli sandalye ihtiyacı Türkiye çapında bildiğim kadarıyla minimum seviyesine inmiştir. Bu çok sevindirici bir haberdir. Bugün burada sakatlar derneğinin faaliyetiyle beraber tekerlekli sandalye veriyoruz ama Milli Eğitim Müdürlüğünün de çok kısa süre önce 68 sandalye ile vatandaşlarımızı sevindirdiğini burada ifade etmek istiyorum. Bu yardımları yapan Amerikalı dostlarımıza da var aramızda Türkiye’de bu konuda gayret gösteren değerli arkadaşlarımız var. Hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İnsani Yardım Derneği (Ankara Temsilcisi Duard Pederson ise, “Burada bize çok fazla önem veriliyor. Ama esas önem bizde değil esas önem bu sandalyeleri almamız için deniz ötesi ülkelerden bize para gönderen küçük çocuklar. Kendilerinin sahip olduklarına sahip olamayan kişileri düşünen çocuklar yardımda bulundu. Paralarını ve harçlıklarını biriktirerek gönderdiler. Bu sandalyelerin alınmasını sağladılar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından engellilere tekerlekli sandalyeleri verildi.

Kaynak: İHA