Yeni adanın adı Ada İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “İstanbul Boğazı'ndan günde 20 gemi geçiyor olsaydı böyle bir proje düşünülmezdi, ama 150'ye yakın gemi geçiyorsa, bu tehdit oluşturduğu anlamına gelir”dedi.

Yeni adanın adı Ada İstanbul
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “İstanbul Boğazı'ndan günde 20 gemi geçiyor olsaydı böyle bir proje düşünülmezdi, ama 150'ye yakın gemi geçiyorsa, bu tehdit oluşturduğu anlamına gelir”dedi.

Habertürk'te Ceren Akdağ Şahin'in hazırlayıp sunduğu Hayatın İçinden programının bugünkü konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tı.

Topbaş, İstanbul'un kaderini değiştirecek bir proje olarak gördüğü Kanal İstanbul ile birlikte oluşacak yeni adanın adının "Ada İstanbul" olacağının işaretini verdi.

DEPREM RİSKİ VAR
"İstanbul Boğazı'ndan günde 20 gemi geçiyor olsaydı böyle bir proje düşünülmezdi, ama 150'ye yakın gemi geçiyorsa, bu tehdit oluşturduğu anlamına gelir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Belediye Başkanı olduğu dönemde bu projeyi planladığını belirten Topbaş, "İstanbul'da ciddi bir deprem riski var, kenti yenilemek zorundayız, bunu yaparken yeni alanlara ihtiyaç duyuluyor, bu proje de bunun ürünü" diyen Kadir Topbaş İstanbul'un deprem kuşağında olması nedeniyle Kanal İstanbul'a gelen eleştirileri değerlendirdi.

KOLAY BİR İŞ DEĞİL
Topbaş, olası deprem halinde toplanılacak Ataköy, Zeytinburnu ve Esenyurt bölgelerine binalar yapılması konusunda şunları söyledi: "Göreve geldiğimizden bugüne kadar 19 milyon 600 bin metrekare yeşil alanı hizmete soktuk, buralar aynı zamanda toplanma alanı niteliği taşıyor. Bu sayının revize ediliyor ve web sitesinden de halka duyurulacak." Topbaş, "İstanbul 2. dereceden deprem bölgesi, 10 ilçede çalışma yaptık ve çok yorgun yapıların olduğunu biliyoruz. Artık kenti yenilemek zorundayız" dedi. "Proje incelenmeden birçok eleştiri yapıldı" diyen Topbaş, "Sonuçta bıçakla pasta kesmiyoruz, 623 km. sahil bandı olan ülkeye 100 km. daha sahil ilave ediyoruz, 2 yeni şehir açıyoruz, yeni limanlar oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

İSTANBUL GÖÇ ALMIYOR

Topbaş Kanal İstanbul projesine yöneltilen eleştirilerden biri olan göç konusuna da değindi. Artık İstanbul'un eskisi gibi yılda 300-400 bin civarında göç olmadığını ifade eden Topbaş, göçün durağan haline geldiğini belirtti. Topbaş, "İstanbul'a tersine beyin göçü olabiliyor ancak Anadolu'ya yapılan üniversiteler, duble yollar sayesinde İstanbul eskisi kadar göç almıyor" diye konuştu.


BEYAZ GAZETE