Karahallı Kaymakamlığından Yardıma Muhtaç Vatandaşlara Destek

Uşak’ın Karahallı ilçesinde kaymakamlık, kimsesi olmayan yaşlı ve hastalar ile özürlü vatandaşları evlerinden alarak hastanede tedavi ettiriyor. Kaymakamlığa ait bir araçla evlerinden alınan yaşlı, hasta ve özürlü vatandaşlar gerekli muayeneleri yapıldıktan sonra yeniden evlerine götürülüyor.

Karahallı Kaymakamlığından Yardıma Muhtaç Vatandaşlara Destek
İlçe Kaymakamı Sinan Aslan, yardıma muhtaç, yaşlı ve özürlü vatandaşların yardımına koşmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim asli görevimiz” dedi. İlçede ikamet eden ve 2022 sayılı kanun kapsamında çalışma gücü olmayan özürlü ve yaşlı vatandaşların kaymakamlık tarafından tespit edilerek gerekli ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Kaymakam Sinan Aslan, şartları uyan özürlü vatandaşlara da 220 TL ile 650 TL arasında mali destek sağlandığını da kaydetti.

Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşları özel bir araçla evlerinden alıp tedavileri için hastaneye götürdüklerini ve muayene sonrası da evlerine teslim ettiklerini anlatan Sinan Aslan, “İlçemizde bu durumda olan vatandaşlarımızı tespit edip gerekli desteği sağlamaya gayret ediyoruz. Köy gezilerimizde de vatandaşların temel sorunlarını dinleyip yaşlı, bakıma muhtaç ve özürlü vatandaşlarımızın kayıtlarını alıyoruz. Evraklarını hazırlayıp gereken desteği sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza hizmet etmek. Onların sorunlarını yerinde tespit edip imkanlar ölçüsünde çözüme kavuşturmaktır. Bizler halkımıza hizmet etmek için görev yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA