MARKA, girişimcilik proje yarışması düzenliyor

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), girişimcilik potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla proje yarışması düzenliyor. 5 ilden kent konsey üyelerinin k

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), girişimcilik potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla proje yarışması düzenliyor. 5 ilden kent konsey üyelerinin katılacağı yarışmada dereceye girenlere 2 ile 7 bin TL arasında destek verilecek.

MARKA, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'da girişimcilik potansiyelinin geliştirilmesi konusunda hazırlanacak projelere destek vermeyi hedefliyor. Yarışmaya, bölgede bulunan kent konseyleri bünyesinde faaliyet gösteren meclisler ve çalışma grupları, projeleri ile başvurabilecek.

Yarışmaya başvurular 5 Ocak'ta başladı. En son başvuru tarihi 18 Şubat 2011 saat 17.00 olarak belirlendi. Başvuru sahipleri tek başlarına ya da ortak kuruluşlarla birlikte başvuruda bulunabilecek. Yarışma çerçevesinde sunulacak projelere MARKA tarafından 2 bin ile 7 bin TL arasında destek sağlanacak.

Doğu Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren kent konseylerine bağlı meclis ve çalışma grupları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları proje ortağı olabilecek. Ancak yarışmanın hedef kitlesini kent konseyleri oluşturduğundan kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları başvuru sahibi olarak yarışmaya proje sunamayacak. Başvuru sahibi dışında, bir projeye en fazla 5 kurum ortak olabilecek. Bölge illerinde faaliyet gösteren kent konseyleri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri arasında gerçekleştirilecek ortak projelere öncelik verilecek.

Yarışma hakkında bilgi veren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, bölgede girişimcilik potansiyelinin ortaya çıkarılması noktasında tüm toplumsal kesimleri içine alacak yenilikçi çözümlerin hayata geçirilmesini amaçladıklarını söyledi. Ayan, "Bu proje yarışması ile bir taraftan girişimcilerimizin önündeki engellerin tespiti ve bertaraftı amaçlanırken, diğer taraftan bölgemizde sivil katılımcılığın en güzel örneklerini teşvik eden kent konseylerinin işbirliğini, proje yazma kapasitesi, işlev ve etkinliğini artırmayı hedeflemekteyiz. Diğer işbirliği ağlarımızda da benzer yarışmaları düzenlemeyi düşünüyoruz." dedi.