Çağlayan Meydanı zemin altı katlı otoparkının ihalesi yapıldı

Çağlayan Meydanı'nın yayalaştırma çalışmaları devam ederken, meydanın altına yapılacak olan zemin altı katlı otoparkın ihalesini Kapıcıoğlu İnşaat San

Çağlayan Meydanı'nın yayalaştırma çalışmaları devam ederken, meydanın altına yapılacak olan zemin altı katlı otoparkın ihalesini Kapıcıoğlu İnşaat San. ve Tic. A.Ş. firması kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan ve yeni yapılan Adliye Sarayı binası ile önemli bir ulaşım merkezi haline gelen Çağlayan Meydanı'nın yayalaştırma çalışmaları devam ederken, meydanın altına yapılacak olan zemin altı katlı otoparkın ihalesinin bugün yapıldığı bildirildi.

Açıklamada Çağlayan Meydanı zemin altına inşa edilecek olan otoparkın yaklaşık 800 araçlık kapasiteye sahip olacağı belirtilerek ortalama 23 bin 600 m2'lik alanda 4 kattan oluşacak olan Çağlayan Meydanı zemin altı katlı otoparkının ihalesini Kapıcıoğlu İnşaat San. ve Tic. A.Ş. firmasının kazandığı bildirildi.

Açıklamada verilen bilgilere göre kapalı teklif usulü ile yapılan ihalede 4 firma teklif verdi. İhaleyi kazanan firma otoparkı inşa edecek ve ardından yıllığı 1 milyon 250 bin TL+KDV'den 30 yıllığına otoparkı işletecek.

Çağlayan Meydanı zemin altı katlı otoparkı, sözleşme ve yer tesliminin ardından 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete alınacak.