Adıyaman'da yenilenen şebekeden kente su verilmeye başlandı

Adıyaman Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 aydır yürütülen su şebekesi alt yapı döşeme çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların ardında

Adıyaman Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 aydır yürütülen su şebekesi alt yapı döşeme çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların ardından şebekeden kente su verilmeye başlandı.

Adıyaman Belediyesi'ne ait Narlıkuyu mevkiinde bulunan 2 adet depodan gelen şehir içme suyu şebekesi için yürütülen çalışmalar kapsamında Kız Meslek Lisesi karşısında yapılan çalışmayla son kelepçe de değiştirildi. Su İşleri Müdürlüğü'nün gece ve gündüz yürüttüğü çalışmalar kapsamında Altınşehir, Bulvar altı ve Bulvar üstünü besleyen şebekeler yenilendi.

Altınşehir hattını besleyen 2 kilometre uzunluğunda olan daha önce 250'lik asbest boru ise 500 milimetrelik polietilen boru ile değiştirildi. Yine 4000 tonluk depodan gelen ve bulvarın üstünü besleyen bin 600 metre uzunluğundaki 600'lük asbest boru da 800'lük çelik boru ile değiştirildi. Şehrin alt kısmını besleyen ve 6 bin tonluk depodan gelen 2 bin 400 metre mesafelik boru ise 600'lük asbest borudan 800'lük çelik boruya çevrildi. Yapılan bu çalışmayla Adıyaman şehir içme suyu şebekesinin daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde hizmet vereceği belirtildi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan "Şehir içme suyu alt yapı şebekesine yönelik başlattığımız çalışmayı Su İşleri Müdürlüğümüzün gayretli çalışmaları neticesinde kısa zamanda tamamladık. Uzun yıllardır devam eden bir problemi daha ortadan kaldırdık. Vatandaşlarımız bundan böyle daha sağlıklı bir şekilde su ihtiyaçlarını karşılayacaklardır." dedi.