Öğrenciler 'Baba Beni Bırakma Sigarayı Bırak' Projesiyle Sigaraya Savaş Açtı

Erzurum Narman'da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Müdür Yardımcısı Engin Tan koordinatörlüğünde 'Baba beni bırakma sigarayı bırak' projesi hazırladı.

Öğrenciler 'Baba Beni Bırakma Sigarayı Bırak' Projesiyle Sigaraya Savaş Açtı
Sigara kullanımının azaltılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaklaşa yürütülen programa, Narman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 'Baba beni bırakma, sigarayı bırak' projesiyle katılıyor. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Engin Tan ve öğrenciler tarafından yürütülen projeyle sigara kullanılması ve buna bağlı ölümlerin azaltılması hedefleniyor.
Müdür yardımcısı Tan ve öğrenciler, projeyle ilgili bilgi vermek için Narman Kaymakamı Abdullah Ataktan Atasoy'u ziyaret etti. Öğrencilerin hazırladığı projeyi beğendiğini belirten Kaymakam Atasoy, vatandaşların sigara tüketimini azaltması için kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
İlçede son yıllarda sigara kaynaklı ölüm oranının artması üzerine bu projeyi hazırladıklarını kaydeden Müdür Yardımcısı Tan, ağırlıklı olarak sigara kaynaklı hastalıklar sonucu yakınlarını kaybetmiş öğrenci velileri üzerinde yoğunlaşılacağını söyledi. Tan "Öğrenci velilerine yönelik seminer, aile hekimlerinden öğrenci velilerinin sigara kaynaklı hastalıkları olup olmadığının tespit edilmesi, proje kapsamında sigaraya en erken savaş açan velilerin ödüllendirilmesi, sigaradan kurtulma yollarının ve zararlarının anlatıldığı seminer, öğrenci velilerinin evlerde sigara kullanmalarının engellenmesi için aile bireylerinin bilgilendirilmesi, proje sonucunda sigarayı bırakan velilerin ödüllendirilmesi gibi çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
Ziyaret sonrası Kaymakam Atasoy, Narman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, kitap hediye ederek başarı diledi.