Melikgazi Belediyesi, kış sporları altyapı çalışmalarına destek oluyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak 4 mevsim turizm ilkesi ile başlatılan turizm yatırımlarına destek olmak amacı il

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak 4 mevsim turizm ilkesi ile başlatılan turizm yatırımlarına destek olmak amacı ile kış sporlarının alt yapısı için başlatılan programa mali destek sağlanacağını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın öncülük ettiği 'Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının Öncelikli Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Programı olan SNOW-TUBİNG projesine mali destek sağlayacaklarını belirtti.

Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak bölgenin sosyal, kültürel, eğitimsel ve sportif gelişmesine öncelik eden her projeyi desteklemekteyiz. ORAN öncülüğünde başlatılan kış sporlarına yatırım, uygulama ve geliştirme çalışmasına mali destek sağlayarak turizm yatırımına katkı sağlayacağız. Erciyes Dağı Kış Sporları Merkezi olma yolunda önemli bir adım daha atmıştır. Bu adımlarda Melikgazi Belediyesi'nin önemli katkısı olmaktadır. Erciyes Dağı'nın ilçemiz sınırları içerisinde olması bizim için ayrı bir önceliktir." dedi.

Kayseri ilinin coğrafi ve doğa yapısı ile 4 mevsim spor yapılmasına uygun ender merkezlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Yamula'da su sporları, Erciyes Dağı'nda kayak ve yürüyüş, Ali Dağı'nda paraşüt, şehir merkezinde modern kapalı ve açık spor salonlarında futbol ile her türlü salon spor branşları, Zamantı Irmağı'nda bot ve kano yarışları gibi birçok farklı alanda spor yapılabildiğini sözlerine ekledi.