İstanbul'da banka şubesi soyuldu

İstanbul'da son bir haftadır üst üste banka ve PTT şubeleri soyuldu. Esenler ve Fatih'ten sonra bugün de Halkalı'da bir banka şubesi soyuldu.

İstanbul'da banka şubesi soyuldu
Küçükçekmece'de bir banka şubesi, silahlı ve kar maskeli kişi tarafından soyuldu.

Alınan bilgiye göre, Halkalı semti Merkez Mahallesi İkitelli Caddesi'ndeki banka şubesine gelen kar maskeli kişi, silah tehdidiyle bankanın güvenlik görevlisi ve çalışanlarını etkisiz hale getirdi.

Yaklaşık 24 bin lirayı alan soyguncu kaçtı.

Olayın ardından banka şubesi ve çevredeki güvenlik kameralarında inceleme yapan polis, zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

Halkalı'da soyulan Finansbak şubesi son bir haftadır İstanbul'da soyulan 3. subeydi. Daha önce de Esenler ve Fatih'ten banka şubeleri soyulmuştu.

ESENLER 28.12.2010
Esenler’de bir banka şubesi, İkitelli'de de PTT şubesi soyuldu. Bankadan yaklaşık 120 bin TL’yi çaldığı öne sürülen soyguncu kaçarken, PTT şubesinde de polis incelemesini sürdürüyor.

Esenyurt, D 100 karayolu yanyoldaki bir bankada saat 16.00 sıraları gelen silahlı ve maskeli bir kişi güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip bankadan 120 bin lira çaldı. Güvenlik görevlisinin silahını da alan soyguncu yoldan geçen taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı.

FATİH 03.01.2011
Fatih'te bir banka şubesi, kimliği belirsiz kişilerce soyuldu. Kar maskeli ve silahlı soyguncu, 41 bin lira ile 20 bin doları alarak kaçtı.18 yaşından küçük olduğu belirtilen soyguncu uzaklaşamadan yaklaşık 45 dakika sonra yakalandı. Zanlının soygunu, bilye atar tabancayla gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Geçen perşembe günü de Esenler’de bir banka şubesi ve İkitelli'de de PTT şubesi peşpeşe soyulmuştu..

FATİH Unkapanı’nda bulunan İstanbul Manifaturacılar ve Kumaşçılar Çarşısı (İMÇ) içerisinde bulunan bir banka şubesini kurusıkıdan bozma bir tabanca ile soyan, 17 yaşındaki M.T., olay yerine 500 metre mesafede Güven Timleri tarafından yakalandı.

Atatürk Bulvarı İMÇ 1. Blok’ta bulunan bir banka şubesine saat 15.00 sıralarında gelen bereli bir kişi, silah tehdidiyle önce güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Soyguncu daha sonra veznede bulunan yaklaşık 41 bin TL ile 20 bin Dolar (Yaklaşık 30 Bin TL) aldı ve yaya olarak kaçtı. Olay yerine gelen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, güvenlik görevlisinden aldıkları eşkal bilgileri 20 yaşlarında, doğu şiveli, siyah bereli, 1,70 boylarında olan soyguncuyu yakalamak için çevrede geniş çaplı arama çalışması başlattılar. Olay yeri inceleme ekipleri ise, bankada parmak izi çalışması yaptı.

Polisin çevrede yaptığı arama çalışmaları yaklaşık 45 dakika sonra sonuç verdi. Soyguncu, olay yerine yaklaşık 500 metre mesafede Küçükpazar semtinde Güven Timleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan 17 yaşındaki M.T.’nin üzerinde soygunda aldığı paralar ile birlikte kurusıkıdan bozma bilye atar tabanca ele geçirildi.
Kaynak: İHA