Gençler Meslek Sahibi Yapılıyor

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 'Meslek hayatında sınırsız bir gençlik' projesi ile vasıfsız gençleri eğitip vasıflı hale getireceklerini söyledi

Gençler Meslek Sahibi Yapılıyor
Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 'Meslek hayatında sınırsız bir gençlik' projesi ile vasıfsız gençleri eğitip vasıflı hale getireceklerini söyledi.
SODES tarafından 111 bin 520 lira bütçe ile kabul edilen proje çalışmaları başlatıldı. Proje ile gençleri eğitip istihdam oluşturacaklarını belirten Yılmaz Çapak, vasıflı eleman sıkıntısını çözeceklerini söyledi. Çapak, "Proje Bingöl İlinde bulunan firmaların dış ticaret ve pazarlama elemanı bulmakta yaşadığı sıkıntının giderilmesi için vasıfsız gençlerin eğitilerek vasıflı duruma getirmeye yönelik bir eğitim çalışmasıdır. İlde faaliyet gösteren firmaların çoğu vasıflı elemanın yokluğundan yakınmaktadır. Özellikle güney komşumuz Suriye ile atılan uluslar arası adımlar neticesinde büyük bir pazar oluşmuş durumdadır. Fakat ilimizde birçok firma pazara açılma isteğinde bulunmasına rağmen vasıflı elemanların bulunmayışından dolayı bu istekleri iş hayatına geçmekte gecikmektedir. İlimiz geri kalmış bir bölgede olması nedeni ile dış ticaret konusunda vasıflı elemanlar bölgenin dışından getirilip istihdam edilmeleri kolay değildir. Biz bu proje ile bölgenin bu ihtiyacını gidermekle beraber vasıfsız konumda olan 30 gencimizi de hem dış ticaret ve Pazar, hem de yabancı dil konusunda donanımlı hale getirmiş olacağız" dedi.
Bu amaçla gerçekleştirdikleri projenin eğitimlerine başladıklarını söyleyen Çapak, ilk kurslarının 1 Ocak 2011 tarihinde başlatılan dış ticaret kursu olduğunu söyledi. Çapak, "Dış ticaret kursumuzda 30 kursiyerimize haftada 3 gün, günde 4 saat 2 ay boyunca toplam 96 saat eğitim verilecektir. Böylece eğitimlerimizin İlk bölümünün startını vermiş bulunmaktayız. Projemizin ilimize ve kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu kursun ardından aynı proje kapsamındaki diğer kurslar da yakında başlatılacaktır" şeklinde konuştu.