Yurt genelinde Mekke'nin fethi kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi, Mekke'nin fethinin 1380. yılını düzenlediği gece ile kutladı.

AGD Antalya Şubesi tarafından Erdal Öner Kepez Arena Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte katılımcılara Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi. Yaklaşık 10 kişinin katıldığı gecede konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, derneklerinin 40 milyon genci iyiye, güzele yönlendirdiğini belirtti. Geçmiş yılbaşlarında gençlerin alkol kullanması sonucu oluşan trafik kazalarına da değinen Tongüç, gençlerin manevi duygularını kazanmaları için aileleri tarafından kendilerine yönlendirilmesi ricasında bulundu.

Konuşmaların ardından dünyaca ünlü Türk hafız Mustafa Kemal Önder, Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien, İranlı Cevat Penhari ve çocuk hafız Muhammed Mehdi Perhizkar, salonu dolduran Antalyalılara Kur'an ziyafeti sundu.

SAKARYA

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi'nin geleneksel hale getirdiği Mekke'nin fethi kutlamaları, saat 19.00'da Atatürk Spor Salonu'nda başladı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı etkinlikte, 3 bin oturma kapasitesi bulunan spor salonunda merdiven boşlukları ve zemin tamamen doldu. Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi Başkanı İbrahim Guli yaptığı konuşmada, "Temel gayesi insanlığa hizmet etmek olan Anadolu Gençlik Derneği, bu hedefini gerçekleştirmek için insanlık tarihi için önemli olan gün ve geceleri değerlendirmeyi kendisine bir vazife olarak görmüştür. İyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın hakim olması için çalışırken, toplumumuzun talebi olan bu günleri de yad etmesi gerekiyor. İşte bu nedenle bu akşamı tüm vatan sathında Mekke'nin fethi programı icra ettik" dedi.

Programa katılan 12 yaşındaki Huzeyfe Aydın'ın okuduğu "Oğul" şiiri ise izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

SAMSUN

Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen Mekke'nin fethinin 1380. yıldönümü kutlamalarına yüzlerce Samsunlu katılırken, katılımın yoğun olması nedeniyle davetliler salonda yerlere oturdu. OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Ateşyürek, Fetih Suresi'ni Arapça ve Türkçe okurken, dünya Kur'an okuma birincisi İranlı hafız Seyid Cevat Hüseyni davetlilere Kur'an-ı Kerim ziyafeti çekti.

İlahiyatçı yazar İhsan Şenocak'ın Mekke'nin fethinin önemini anlattığı sunumundan sonra kutlamalara katılan davetlilere çekilişle hediye dağıtıldı. Son dönemde özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği sanatçı Mesut Şimşek'in konseri ile fetih kutlamaları sona erdi.

ADANA

Menderes Spor Salonu'nda bu akşam düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte 8 yaşındaki hafız Ömer Faruk Köse ve hafız adayı Ahmet Kocabey'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Gecede 'Mekke' konulu sinevizyon gösteriminin yanı sıra ilahiler okunarak, şiir dinletisi yapıldı.

AGD Adana Şubesi Başkanı Abdulaziz Kıranşal yaptığı konuşmada programa katılanlara teşekkür ederken, spor salonunda yer bulamayan çok sayıda kişi programı dışarıda sinevizyondan izledi.

KONYA

Mevlana Kültür Merkezi'nde Mekke'nin fethinin 1380. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen gece, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmalarının ardından dünya birincisi Türk ve yabancı hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim'den sureler okundu. Bazı vatandaşlar, Kur'an okunurken adeta kendinden geçti. Gecede ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından küçük bir konser verildi. Spor gösterileri ve ezan okunmasının ardından şölen Grup Genç'in konseriyle devam etti.

Yaklaşık 3 bin kişilik olan Sema Salonu'nda vatandaşlar programı merdivenlere oturarak ya da ayakta izlemek zorunda kalırken, salona getirilen temsili Kabe maketi ise dikkat çekti.

Kaynak: İHA