Tayyar'dan Bekir Coşkun'a tepki

Star gazetesi Ankara temsilcisi Şamil Tayyar, Habertürk'ten ayrılan Bekir Coşkun'a " Cebini kaşıyan adam" diyerek tepki gösterdi...

Tayyar'dan Bekir Coşkun'a tepki
Medyanın neredeyse tüm yazarları, Gazete Habertürk'ten kovulan Bekir Coşkun'a sahip çıkarken ilk sert yazı Star yazarı Şamil Tayyar'dan geldi.

İşte Şamil Tayyar'ın Star'da çıkan yazısı;

Cebini kaşıyan adamın marifeti

Yeni nesil yazar olarak Bekir Coşkun'dan öğrenmem gereken çok ders olduğunu bir kez daha anladım. Tebrik ediyorum kendisini, gerçekten tam bir profesyonel...

Yakın dostu Emin Çölaşan Hürriyet'ten atılırken, 16 Ağustos 2007 tarihli yazısında şöyle demişti: "Biz bir kayıktaydık. Kürek arkadaşımı dalgalar aldı. Bizim ulaşmak istediğimiz bir yer vardı. Söylene söylene, sızlana sızlana, adeta kendimizi kürek mahkumu sayarak kürek çekiyorduk o yere doğru..."

Arkadaşı tekneden düşüp boğulurken o küreğe sarılıp sıvışmayı tercih etti. Tam 2 yıl boyunca Hürriyet'te kalıp cebini doldurdu. Aydın Doğan'ın vergi borcu yüzünden hayatı kararınca maaş sorunu yaşamayacağını umduğu Habertürk'le anlaştı. Sözüm ona kuyruğu dik tutmak için de "iktidar baskısı" masalına sarıldı.

O tarihte 500 bin lira transfer ücreti aldığı iddiasını yazmıştım. Kimi internet sitelerinde bu rakam 3 milyon dolara kadar çıktı. Maaşı konusundaki yaygın rivayet ise 25 bin liradır.

O günlerde Emin Çölaşan'la katıldığımız bir TV programına telefonla bağlanan Bekir Coşkun, şöyle dedi: "Gelecek 5 yılımı satarak Habertürk'e gittim."

Hani, iktidar baskısı vardı? Neyse...

Eğer maaşı 25 bin lira ise 5 yıllık geleceği ortalama 1.5 trilyon liradır. El yordamıyla transfer ücretinin 1.5 trilyon lira olduğu söylenebilir. Rakam azdır çoktur kendileri bilir, Allah daha çok versin, gözümüz yok.

Ne yazık ki, yine aynı taktik yine aynı numara; sahte şövalye pelerini altında ceplerini doldurmanın hoyratlığı içindeler. Dün kürekçiydi bugün itfaiyeci rolünde, sözüm ona orman yangınına karşı herkesi uyarıyor.

Cebini kaşıyan adam bu, hayli marifetli...

Şamil Tayyar-Star