Küçükçekmece-Avcılar arası yan yolda trafik yarından itibaren tek yönde işleyecek

Küçükçekmece-Avcılar arasında trafiği rahatlatmak için inşa edilen Avcılar Katlı Kavşağı yarın hizmete alınıyor. Yan yollarda yoğun sıkışıklığı giderm

Küçükçekmece-Avcılar arasında trafiği rahatlatmak için inşa edilen Avcılar Katlı Kavşağı yarın hizmete alınıyor. Yan yollarda yoğun sıkışıklığı gidermek ve Üniversite Kavşağını rahatlatmak ve hastaneye kolay ulaşımı sağlamak amacıyla yapılan kavşak zaman ve yakıt tasarrufuna da katkı sağlayacak. Yeni trafik uygulaması yarın başlayacak.

D-100 Küçükçekmece katlı kavşağı–Avcılar katlı kavşağı arası kuzey yan yol Avcılar istikametine, güney yan yol ise Küçükçekmece istikametine tek yön olarak çalıştırılacak.

Kuzey ve güney yan yol geçişleri ise Vatan Hastane mevkiine yapılan araç alt geçiti ile sağlanacak. Tek yön düzenlemesi yapılan kısım D-100 Küçükçekmece Katlı Kavşağı –Avcılar Katlı Kavşağı arası yaklaşık 5 kilomete uzunluğunda.

Yeni uygulama ile Deniz Köşkler mevkiinden D-100'den güney yan yola giriş, Vatan Kavşağı çıkışından sonra güney yan yoldan D-100'e çıkış, İSKİ arıtma tesisleri önünden D-100 güney yan yola giriş, D-100 İGDAŞ önünden kuzey yan yola giriş verilerek anayol yan yol bağlantılarıyla giriş çıkışlar daha rahat olarak işleyecek.

Yeni düzenleme ile sabah ve akşam saatlerinde yan yollarda yaşanan trafik sıkışıklığı ile özellikle İstanbul Üniversitesi önü Avcılar Metrobus durağı mevkiindeki trafikte yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amaçlandı.

Tek yön uygulaması başladıktan sonra kuzey ve güney yan yollarda trafik akışkanlığı artacak ve trafikte geçirilen zaman azalacak olup, uygulama seyahat sürelerinin kısalmasına ve emisyon gazlarının azalmasına olumlu katkı sağlayacak.

Yeni trafik uygulaması yarın başlayacak.