Vali Altıparmak: Acil çağrılara 10 dakikadan daha kısa sürede ulaşılacak

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 112 Acil Çağrı merkezleri sayesinde acil vakalara 10 dakikadan daha kısa sürede ulaşılacağını açıkladı.

Antalya Val

  Antalya Valisi Ahmet Altıparmak , 112 Acil Çağrı merkezleri sayesinde acil vakalara 10 dakikadan daha kısa sürede ulaşılacağını açıkladı .

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak , resmi açılış için hazırlıkları süren 112 Acil Çağrı Merkezi ' ni gezdi . Altıparmak , Türkiye ' nin ilk büyük acil çağrı merkezi olma özelliği taşıyan merkezi gezmeden önce Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ' dan ve ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı .

Vali Altıparmak ; yangın , sağlık , güvenlik ve asayişe gelen acil çağrıların tek elde toplanarak koordinasyonlu bir şekilde ekiplerin sevk edileceğini ifade etti . Aktıparmak , bu şekilde zaman kaybının azalacağını ifade etti . Avrupa ' da acil vakalara ulaşma süresinin 12 dakika olduğunu belirten Altıparmak , Türkiye ' de bunun 10 dakikanın altında olduğunu açıkladı .

' OPERASYON MERKEZLERİ KURULACAK '

Amaçlarının , bu süreyi daha da azaltmak olduğunu ifade eden Altıparmak , bu kapsamda itfaiye , ambulans ve polis ekiplerinin yer aldığı operasyon merkezlerini oluşturmayı planladıkları ifade etti . Altıparmak , bu noktalar sayesinde bir olay olduğu zaman en kısa sürede 3 ayrı kurum ekibinin vatandaşın yardımına koşacağını söyledi .

Altıparmak , " Lara ' da bir olay olduğunda Konyaaltı ' ndan araç gitmeyecek . En yakın noktadaki araç yönlendirilecek . Eskiden belediyenin araçlarının konuşlandığı bir yer vardı ambulans orada bulunamıyordu ama artık ambulans orada konuşlanabilecek . " dedi .

Altıparmak , ayrıca , çağrı merkezleri sayesinde farklı kurumların ortak çalışabileceğini de belirtti . Koordinasyonlu çalışma sayesinde kurumsal çatışmaların da olamayacağını ifade eden Altıparmak , kurumların hizmet eksenli çalışacaklarını kaydetti . Amaçlarının , insana yardımı en kısa sürede ulaştırmak olduğunu belirten Altıparmak , " Bütün amacımız , yardıma ihtiyacı olan insana en seri şekilde ulaşmak . İnanıyorum bu sistem , çok daha arzu edilir hale gelecektir . Arkadaşlarımızın buna inanıp gayret etmesi çok önemli . Önemli olan kafamızdaki sorunları ortadan kaldırmak . " diye konuştu . Altıparmak , merkezin resmi açılışını temmuz ayı ortasında yapmayı planladıklarını belirtti .

' 1 MİLYON 112 BİN ÇAĞRI GELDİ '

112 Acil Çağrı Merkezi hakkında Altıparmak ' a bilgi veren Vali Yardımcısı Mehmet Seyman , tek bir acil çağrı numarasına geçme çalışmasının 2003 yılında başladığını ifade etti .

Çalışmaların Hollanda hükümeti ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortak bir çalışma ile başladığını hatırlatan Seyman , 2005 yılında Antalya ' nın pilot il olarak belirlendiğini kaydetti . 2007 yılında Antalya Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü kurulduğunu hatırlatan Seyman , çalışmaların yeni hizmet binasında devam ettiğini ifade etti . Seyman , sistemin faaliyete geçtiği tarihten itibaren merkeze 1 milyon 112 bin çağrı geldiğini söyledi . Bu çağrılardan 1 milyon 20 bin çağrının gereksiz olduğunu ifade eden Seyman , kabul edilen çağrı sayısının 92 bin 606 olduğunu açıkladı .

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak , ' akıllı bina ' diye tabir edilen binada bulunan kriz yönetim merkezi , kent izleme sistemi ( MOBESE ) , 112 çağrı merkezini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı .