Başkan Çoban, İstiklal Marşı'nın Kabulü İle İlgili Mesaj Yayınladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yılı nedeniyle yayınladığı mesajında, marşın hür olmanın bir ifadesi olduğunu belirtti.

Başkan Çoban, İstiklal Marşı'nın Kabulü İle İlgili Mesaj Yayınladı
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çoban, mesajında, İstiklal Marşı'nın hür olmanın bir ifadesi olduğunu belirtti. İstiklal Marşı'nın milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un sahip olduğu iman, fikir, ümit, heyecan ve cesaretle yazıldığını anlatan Başkan Çoban, "İstiklal Marşı'nın her dizesinde verilen bir mesaj vardır. Türk milleti, bağımsızlığına yönelen saldırılara kararlılıkla karşı koyan içinde bulunduğu imkansızlıklara ve güç şartlara karşın, büyük zaferler kazanmıştır. Kurtuluş Savaşı, bütün milletin genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanı olarak tarihimizdeki saygın yerini almıştır. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka ve yurduna bağlılığını dile getirerek Türk milletinin sesi olmuştur. Türk milletinin yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklal Marşı adeta geçmişimizin aynası, geleceğimize de ışık tutan bir yol göstericimizdir" dedi.
Başkan Burhanettin Çoban daha sonra sözlerine şöyle devam etti:
"Bu milli emanet, onu tam bir inanç ve bağlılıkla yüreklerinde taşıyan büyük Türk milleti tarafından sonsuza kadar yaşatılacaktır. Ulusumuzun ve ülkemizin ortak iradesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. İstiklal Marşımızın değerli şairi Mehmet Akif Ersoy ve bestecisi Zeki Üngör'ü yürekten minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun,"