En tarafsız İmam Hatip haberi

Reuters haber ajansından Simon Akam, Beyoğlu Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gitti ve öyle tespitler yaptı ki

En tarafsız İmam Hatip haberi
  Uluslararası Reuters haber ajansından Simon Akam , Beyoğlu Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi ' ne giderek hem sınıflarda ç ; ekim yaptı hem de ö ; ğrencilerle konuştu .

İzlenimlerini , &ldquo ; Tü ; rkiye ' den model olabilecek bir İslami eğitim sistemi mi?&rdquo ; başlığıyla haber yaptı .

Reuters ' ın haberine gö ; re Afganistan , Pakistan ve hatta Rusya Eğitim Bakanlığı heyetleri , imam hatip okullarına gelerek incelemelerde bulundular ve radikalleşmeyle savaş iç ; in bu okulların kendi ü ; lkelerinde bir model olabileceğini aç ; ıkladılar .

Reuters medreselerden farklı olarak imam hatiplerde mü ; fredatın sadece yü ; zde 40 ' ının Kuran ve İslam eğitimine ayrıldığını , geri kalanının &ldquo ; laik&rdquo ; konular olduğunu ve her sınıfta Atatü ; rk ' ü ; n fotoğrafının asılı olduğunu kaydetti .

Ö ; ğrencilerin hem hicreti hem de Atatü ; rk ' ü ; n genç ; liğe hitabesini ö ; ğrendiğine dikkat ç ; ekti . Bu ö ; zellikleriyle imam hatiplerin bazı kişiler tarafından &ldquo ; radikal İslam ' ın panzehiri&rdquo ; olarak gö ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; kaydetti . Tayyip Erdoğan ve kabinesindeki bakanların yü ; zde 30 ' unun da bu okuldan mezun olduğuna vurgu yaptı .

Okul sadece eğitim iç ; in değil

Reuters ' a gö ; re imam hatip okulları son dö ; nemde &ldquo ; model olarak&rdquo ; birç ; ok ü ; lkenin dikkatini ç ; ekiyor . Afganistan Eğitim Bakanı Faruk Wardak Ankara ' da bu okullardan birini ziyaret etti ve kendi ü ; lkesinde de bu sistemin ılımlı din eğitimi iç ; in model olabileceğini sö ; yledi . Ardından Pakistan ' ın Ankara Bü ; yü ; kelç ; isi bu okulu ziyaret tti ve aynı şekilde imam hatiplerle ilgili kendi ü ; lkesinde ç ; ok ü ; st dü ; zey yetkililer arasında gö ; rü ; şmeler yapıldığını sö ; yledi .

Okullar Rusya ' nın bile dikkatini ç ; ekmiş durumda . Rusya Eğitim Bakan Yardımcısı geç ; tiğimiz yıl bu okullardan birini ziyaret ederek bilgi aldı . Afgan Eğitim Bakanı imam hatiplerle ilgili olarak &ldquo ; Okul sadece eğitim iç ; in değil radikalleşmeyle savaş iç ; in de ç ; ok ö ; nemlidir&rdquo ; dedi .

Ö ; ğrencilerin gö ; rü ; şleri

' Tehlikelere karşı koruyor '

Kerem Fazıl Ç ; ınar : Dinin tabi ki kamusal alanda bir yeri olmalı . Sadece Tü ; rkiye ' de değil bü ; tü ; n dü ; nyada . . . ( Reuters bu sö ; zleri Tü ; rkiye ' nin 87 yıllık laiklik geleneğinin yü ; zü ; ne ç ; arpan sö ; zler olarak naklediyor ) . . İmam hatipler bizi dışarıdaki hayatın tehlikelerine karşı koruyor . Normal okullarda dini değerlere sahip olmayan tehlikeli arkadaşlar edinme olasılığımız var .

Nur Sü ; meyye Karaoğlan : İmam hatip ö ; ğrencisi olmaktan dolayı ç ; ok gurur duyuyorum . Bunun insan doğasıyla uyumlu olduğunu dü ; şü ; nü ; yorum .