Tbmm Maden Komisyonu Gümüşhane'de İncelemelerde Bulunacak

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan TBMM'de çalışmalarını sürdüren Madencilik Araştırma Komisyonunun Başkan ve üyelerinin 17-18 Nisan tarihlerinde Gümüşhane'ye geleceğini söyledi.

Gümüşhane'nin maden potansiyeli zengin bir il olduğunu belirten Prof. Dr. Yahya Doğan, TBMM Madencilik Araştırma Komisyonu'nun yapacağı ziyaret ve incelemelerde bunu bir kez daha yerinde görmüş olacağını belirtti. Prof. Dr. Doğan, Gümüşhane'nin madencilik açısından oldukça zengin potansiyeli olan bir il olduğunu kaydederek "Bu potansiyelinin bir kısmından yararlanmaktayız. Bizim için her kaynağımızı en iyi şekilde kullanmak esastır. Kaynaklarımızı en iyi şekilde kullandığımız vakit kalkınma ve refah sağlanacaktır. Ülkemizde zengin maden kaynakları olmasına rağmen, bunlar yeterince kullanılamamıştır. Son yıllarda yaşanan çok olumlu gelişmelere rağmen ülke olarak madencilikte hala istediğimiz düzeyde değiliz. Madencilik sektörünün Gayrı Safi Milli Hasıla içindeki payı yüzde 1,9 düzeyindedir ki, bu oran ABD'de yüzde 4,3, Almanya'da yüzde 4, Çin'de yüzde 14 seviyesindedir. Bizim topraklarımızda madenler açısından en az o ülkeler kadar zengindir. Dolayısıyla bu potansiyelimizi hızlı bir şekilde kullanmalıyız. Hem ülkemizin maden kaynaklarının araştırılmasında, hem de işlenmesinde daha ileri düzeylere gelmemiz gerekmektedir. Dünyada maden kaynaklarını kullanmadan kalkınmış bir ülke yoktur. Biz de kalkınmamızın bir ayağını maden kaynaklarımızı kullanarak gerçekleştireceğiz" dedi.
"Gümüşhane'nin ekonomik kalkınmasının bir ayağı madenlerimizdir" diyen Doğan "Bunları en yüksek katma değer üretecek şekilde işlemeye azami dikkat göstereceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan madencilik komisyonunda görev alırken, burada edineceğimiz bilgi ve birikimi Gümüşhane'mize aktarmayı amaçladık. Komisyonumuzun maden açısından en zengin illerden olan Gümüşhane'yi yerinde görmesini istedik. Yaptığımız teklifin diğer üyelerce de kabul görmesi neticesinde, çalışmalar kapsamında, Madencilik Araştırma Komisyonunun İlimizde de ziyaret ve incelemelerde bulunulması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda Komisyon Başkanımız Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu ve Komisyon Üyesi diğer milletvekillerimiz 17-18 Nisan tarihlerinde ilimizi ziyaret edecek ve incelemelerde bulunacaklardır. Kendilerini İlimizde en iyi şekilde misafir edecek ve Gümüşhane'de madenciliğin durumu hakkında geniş kapsamlı bilgi vereceğiz. Gümüşhane'mizin maden potansiyelinin yerinde görülmesi bakımından da yapılacak olan ziyaret ve incelemeler oldukça faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.