Sümela Manastırı'nda Ayin'e Sınırlı İzin Gündemde

Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Projesi toplantısı için geldiği Trabzon'da basın mensuplarının Sümela Manastırı ile ilgili sorusunu cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel müracaat halinde Sümela Manastırı'nda yılda bir kez olmak şartıyla ayine izin verebileceklerini söyledi.

Sümela Manastırı'nda Ayin'e Sınırlı İzin Gündemde
Bakan Günay, bu konuda herhangi bir müzenin veya manastırın sürekli olarak ayine açılması gibi bir şeyin gündemlerinde olmadığını ifade ederek "Ama bir başvuru halinde özel bir dini inancın özel bir gününde gün ve saatle sınırlı olmak kaydıyla böyle bir ibadete izin verebiliriz. Böyle bir ibadete izin verebileceğimizi söyledik. Bunu Türkiye'de uyguladığımız başka yerlerde var. Güzel oluyor ve çok sayıda ziyaretçi geliyor, turist geliyor. Ayrıca hangi dinden ve hangi inançtan olursa olsun hepimiz bir
yaratana yalvarıyorsak bunda hiç bir sakınca olmadığını düşünüyorum" dedi.
Sümela Manastırı'nı restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak ise Günay, "Bazı sıkıntılar var, yeni baştan ihale ediyoruz. Burası bölgenin özel zenginliklerinden biri. Restorasyon ilgili bir itiraz vardı ve onu değerlendirdik. Kurul kararına aykırı ne varsa, tarihsel dokuyla ait ne varsa hepsini kaldıracağız. Aslına uygun bir şekilde sağlıklı, düzgün hem bizim insanımıza hem de dünyaya göğsümüzü gererek anlatabileceğimiz bir planlama yapacağız" diye konuştu.