Kuşadası'nda heyelan korkusu bitmiyor

Kuşadası'nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Mahallesi'nde dün başlayan toprak kaymaları devam ediyor.

  19 gü ; n ö ; nce bü ; yü ; k bir heyelan yaşayan Kuşadası ' nda son iki gü ; n iç ; inde yoğun şekilde gerç ; ekleşen yağışlar sonucu bu kez Kadınlar Denizi Mahallesi ' nin Mercan Adası mevkiinde meydana gelen heyelan yağmurların gece ve gü ; n boyu sü ; rmesi nedeniyle giderek tehlikeli bir boyut alıyor .
Bilindiği gibi , Kuşadası ' nda ö ; nceki gü ; n akşamdan itibaren etkili olan şiddetli sağanak yağmur sonrasında Kadınlar Denizi Minibü ; s son durağı ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinin bulunduğu Mercan Adası bö ; lgesinde toprak kayması meydana gelmişti . Can kaybının olmadığı heyelanda Kadınlar Denizi Minibü ; s son durağına paralel giden yol ile 5 dö ; nü ; mlü ; k bir alanda yer yer 1 , 5 metreye ulaşan ç ; ö ; kmeler ve ç ; atlaklar nedeniyle bü ; yü ; k hasarlar oluşmuştu . Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M . Esat Altungü ; n ' ü ; n uzman ekiplerle yaptığı incelemenin ardından bö ; lge zabıta tarafından gü ; venlik altına alınırken , iki villa tahliye edilmiş ve uygulama otelinin de havuzunun suyu boşaltılmıştı .
Kadınlar Denizi minibü ; s son durağı ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli ' nin bulunduğu Mercan Adası mevkisinde dü ; n ö ; ğleden sonra başlayan toprak kayması , gece boyunca sü ; ren yağmur nedeniyle giderek artıyor . Minibü ; s durağı ö ; nü ; ndeki yol ile 5 dö ; nü ; mlü ; k bir alanda oluşan ç ; ö ; kme ve ç ; atlaklarda derinleşme gö ; zleniyor . Kuşadası Belediye Başkanı M . Esat Altungü ; n , 10 yıl ö ; nce de bir heyelanın meydana geldiği bö ; lgede Aydın il Afet ve Acil Durumlar Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nden gelecek uzmanların inceleme yapacağı ve hazırlanan rapora gö ; re işlem yapacaklarını sö ; yledi . Başkan Altungü ; n , bö ; lgenin gü ; venlik ç ; emberine alındığını ve uygulama oteline de gerekli ö ; nlemleri alması iç ; in uyarılarda bulunulduğunu kaydetti .