Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Tunceli'de

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz temaslarda ve incemelerde bulunmak üzere geldiği Tunceli'de 2011 yılında Türkiye'nin, Güney Kore'den daha hızlı büyüyeceğini belirtti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Tunceli'de
  Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz temaslarda ve incemelerde bulunmak ü ; zere geldiği Tunceli ' de 2011 yılında Tü ; rkiye ' nin , Gü ; ney Kore ' den daha hızlı bü ; yü ; yeceğini belirtti . Bakan Yılmaz , 2011-2017 yılları arasında ise Tü ; rkiye ' nin Gü ; ney Kore ' yi de geç ; erek bü ; yü ; me hızının 6 . 7 olacağının tahmin edildiğini sö ; yledi .

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz , Tunceli Valiliği ' ni ziyaret etti . Bakan Yılmaz ' a burada Dersimspor yö ; neticileri plaket verdi . Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz daha sonra beraberinde Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı Erdoğan Bayraktar , AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin , Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu ile birlikte Tunceli Ü ; niversitesi Yerleşke protokolü ; nü ; n tanıtım tö ; renine katıldı . Vali Mustafa Taşkesen , Tunceli Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Prof . Dr . Durmuş Boztuğ ' un ev sahipliğinde Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde
gerç ; ekleştirilen ve TOKİ tarafından yapılması planlanan yerleşke protokolü ; nü ; n tanıtıldığı tö ; ren saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başladı . Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz , bir Zaza olarak ü ; niversitede Zaza dilinin okutulmasından ç ; ok memnun olduğunu belirterek , ' Sarısaltık Dergahı ' ndan pirimizin ç ; ok gü ; zel bir sunumu oldu . Oradaki mesajlar sadece Tunceli ' nin mesajı değil , sadece bu ü ; lkenin de değil , bü ; tü ; n insanlığın değerleri . Pire ayrıca ç ; ok teşekkü ; r ediyorum . Biz ü ; lkemizi daha ileriye taşıyacaksak bu mesajlara kulak vermemiz lazım . Elbette bu Alevi kü ; ltü ; rü ; nü ; n değerleri . Ancak bunlar hepimizin lezzet aldığı değerler , bu anlamda hepimizin değerleri olarak gö ; rü ; yoruz ' dedi .

Ü ; niversiteyi kalkınmanın lokomotifi olarak gö ; rdü ; ğü ; nü ; , Tü ; rkiye ' nin son dö ; nemlerde hızla kalkındığını , ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemin ç ; ok parlak olacağını belirten Bakan Yılmaz , ' Bunu sadece biz sö ; ylemiyoruz , OECD gibi uluslararası kuruluşlar da bunu sö ; ylü ; yor . Tü ; rkiye , OECD tahminlerine gö ; re 2010 yılında , Gü ; ney Kore ' den sonra en hızlı bü ; yü ; yecek OECD ü ; lkesi olacak . 2011 yılında Gü ; ney Kore ' yi de geç ; eceğini tahmin ediyorlar . 2011-2017 yılları arasında , daha uzun vadeli tahminlere baktığımızda 6 , 7 oranında bü ; yü ; yeceği tahmin ediliyor . Diğer ü ; lkeler yanına bile yaklaşamıyorlar . Cumhuriyetimizin 100 ' ü ; ncü ; kuruluş yılında 10 bü ; yü ; k ekonomiden biri olma hedefimiz var ve bu hedefe doğru yü ; rü ; yoruz . İşte bu hedefimizi gerç ; ekleştirirken enerjimizi kısır ç ; ekişmelere değil de ortak hedeflerimize yö ; nlendirebilirsek Tü ; rkiye ç ; ok hızlı bir şekilde bü ; yü ; yecek , dü ; nyada ç ; ok daha saygın bir konuma yü ; kselecek ' şeklinde konuştu .

' Aleviliği ' nizi , Zazaki , Kurmaci değerlerinizi ve dahi sol dü ; şü ; ncelerinizi koruyun ' diyen Tunceli Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Durmuş Boztuğ , ' Ben iç ; inizden ç ; ıkmış bir rektö ; r olarak , geç ; mişin acılarını , geç ; mişin yaralarını , ö ; zellikle soğuk savaş dö ; nemi sıkıntı ve acılarını bir tarafa bırakarak , geleceğe daha umutla , uzlaşma , barış ve birlik iç ; erisinde , ü ; lkemizin ana eksenine entegre olarak , yolumuza devam etmeyi ö ; neriyorum ' ifadelerini kullandı .

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise , ' Ü ; niversitenin , birlik ve bü ; tü ; nlü ; k konusunda , kardeşliğin pekişmesi noktasında ç ; ok ciddi katkıları olacaktır . Elbette yapılacak yatırımlar kapsamında ç ; alışmalarımızı yapacağız . Ancak biz hü ; kü ; metin buraya yapacağı yatırımı beklemeden TOKİ olarak kendi kaynaklarımızı kullanarak yatırımlardan iki adım ö ; nde olarak , ü ; niversitemizin 60 bin metrekare kapalı alanı yapacağız ' diye konuştu .
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler tö ; reninin ardından karayolu ile Malatya ' ya gitmek ü ; zere Tunceli ' den ayrıldılar .