Banka kredisi yüzünden intihar etti

Banka kredisini ödeyemeyince intihar etti.

Banka kredisi yüzünden intihar etti
Çorum'un Uğurludağ ilçesinde, aldığı traktörün borcunu ödeyemeyen bir kişi, gölete atlayarak intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da inşaat işleri yapan 7 çocuk babası Ekrem Akburu (42), geçim sıkıntısı yaşamaya başlaması üzerine ailesi ile birlikte memleketi olan Uğurludağ ilçesine bağlı Küçükerikli köyüne döndü.

Köyde çiftçilikle uğraşmaya başlayan Akburu, 5 ay önce banka kredisi ile 15 bin TL'ye bir traktör aldı. Traktörün parasını ödemede sorunlar yaşayan Ekrem Akburu, ailesine ''Çorum'a traktörün parasını ödemeye gidiyorum'' diyerek köyden ayrıldı.

Seydim Göleti'ne gelen Akburu, eşi Nazik Akburu'yu arayarak intihar edeceğini söyledi. Eşini ikna etmeye çalışan Akburu, durumu jandarmaya bildirdi. Gölete giden jandarma ve Çorum Belediyesi İtfaiye ekipleri, arama çalışması başlattı. Bir süre sonra bulunan Akburu'nun cesedi, dalgıçların yardımıyla göletten çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Ekrem Akburu'nun cesedi, otopsi yapılmak üzere Çorum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Akburu'nun eniştesi ve Küçükerikli köyü muhtarı Celal Akşit, AA muhabirine, uzun süredir maddi sıkıntı yaşayan kayınbiraderinin eşini arayarak, ''aldığı traktörün borcunu ödeyemediği için intihar edeceğini'' söylediğini belirtti.

4 kız ve 3 erkek çocuğu bulunan Akburu'nun, uzun süre İstanbul'da inşaat işlerinde çalıştığını anlatan Akşit, geçim sıkıntısı yaşaması üzerine köyüne dönerek aldığı traktörle babasından kalan tarlalarda çiftçilik yaptığını ifade etti.