Oyun dünyası kapılarını açtı

Rönesans Fuarcılık tarafından bu yıl 35. kez düzenlenen COMPEX Fuarı, Lütfü Kırdar Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açtı.

Rönesans Fuarcılık tarafından bu yıl 35. kez düzenlenen COMPEX Fuarı, Lütfü Kırdar Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açtı. Türk Telekom Grup şirketlerinden Sobee işbirliği ile düzenlenen "COMPEX/GameX Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı" 5 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak. Konsept değişikliğine uğrayan fuar bu yıldan sonra GameX adıyla düzenlenecek.

GameX 2010'un açılış törenine Rönesans Fuarcılık Başkanı İsmet Göksel, Sobee Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç, Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç  Biter, MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Nuri Topatan katıldı.

Göksel, burada yaptığı konuşmada fuarın yeni konseptinin "dijital eğlence ve oyun" olduğunu belirterek günümüz teknoloji dünyasında dijital eğlence ve oyunların ayrı bir sektör haline geldiğini ve Türkiye'nin bu alanda önemli potansiyele sahip bulunduğunu kaydetti.

Göksel, GameX'in "Uluslararası İhtisas Fuarı" olarak önümüzdeki yıllarda bölge ülkelerini de kapsamasını hedeflediklerini belirtti.

Yeni konsepti çerçevesinde 2-5 Aralık 2010 tarihleri arasında, uluslararası online oyun firmalarının da katılımı ile ziyaretçiler arasında ödüllü oyun turnuvalarının gerçekleştirileceği fuarda, Türk Telekom, TTNET, Sobee, Avea, Toshiba, Sony, Asus, Lenovo, Dell, Alienware, X-Wishes oyun simulasyonları ve Nintendo gibi marka ve firmalar, dijital oyun sektöründeki en son yeniliklerini ziyaretçilere tanıtıyor.

Sobee Türkiye'de yeni geliştirilen Süpercan karakterini GameX fuarında ilk kez oyunseverlerle buluştururken, Freestyle Dünya Şampiyonu olan futbol akrobatı Dan Magness de Sobee Studios standında konuk olacak.

Ayrıca 600 binin üzerinde üyesi olan İstanbul Kıyamet Vakti oyununun yeni genişleme paketi Çemberlitaş da GameX'de oyuncularla buluşacak.

Asus da, dünya çapında çok sayıda hayranı olan "Counter Strike", "FİFA 2011" ve "Need for Speed" oyunlarının ön eleme sonrasındaki World Game Master 2010 finallerini GameX 2010'da gerçekleştirecek.

Oyun simulasyonları alanında faaliyet gösteren X-Wishes'ın, X-Wishes Racing Cup sanal rallinin de yapılacağı standında 3D savaş oyunları simulatörü ve oyun esnasında mermileri, darbeleri vücutta hissettiren yelek de ilk kez oyun tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Lenovo, Toshiba, Dell'in standlarında dizüstü bilgisayarlardaki yenilikleri tanıtacağı fuarda TTNET de ziyaretçilere Tivibu, TTNET Müzik ve TTNET Oyun ürünlerini deneyimleme fırsatı sunacak.

Media Markt ise Beşiktaş mağazası ile fuarda yerini alırken, 650 metrekarelik standında COMPEX/GameX fuarına özel fiyatlar sunarken, 1 lira karşılığında satılan Microsoft 200 NZD_00022 klavye satışı gerçekleştirecek.

Ziyaretçilerin www.compex.com.tr ve www.gamex.com.tr web adreslerinden ücretsiz davetiye alabilecekleri fuara 100 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.