Olur Belediye Başkanı Polat, Çalışmaları Değerlendirdi

Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, 2004 - 2010 yılları arasında ilçenin kalkınmasına yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaların bir değerlendirmesini yaptı.

Olur Belediye Başkanı Polat, Çalışmaları Değerlendirdi
Suçu ve suçlusu olmayan ilçede cezaevinin mezbahaneye dönüştürüldüğüne belirten Başkan Polat, eğitim, tarım, sağlık, içme suyu, araç parkı, altyapı, çevre düzenlemesi ve karayolları çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Yöre insanının yeterli sermayesi olmadığından genellikle göçe yöneldiğini belirten Polat, 7 yıllık görev süresi içerisinde göçü durdurmanın mücadelesini verdiğini kaydetti. Öncelikle eğitime vererek yöre insanının çocuklarını rahatlıkla okutabilecekleri, her türlü imkânın bulunduğu bir yaşam alanı oluşturmanın gayretinde olduklarına işaret eden Başkan Polat, "İnsanımızın burada kalmasının altyapısını oluşturmalıyız. Daha cazip hale getirebilmek ve göçü önlemek için gece-gündüz çalışıyoruz. Büyük oranda başarılı olduğumuzu da düşünüyorum. Bunun için eğitime büyük önem verdik ve önemli bir mesafe kaydettik." şeklinde konuştu.
MESLEK YÜKSEK OKULU, İLÇEMİZ İÇİN BİR İHTİYAÇTIR
Uzun bir süredir ilçede bir Meslek Yüksek Okulu açılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Rüstem Polat, "İlçemize bir meslek yüksek okulu açılması için gerekli tüm altyapıyı, ortam ve şartları hazırladık. Öyle ki, ilçemizde bulunan Sağlık Meslek Lisesi'ni Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne dönüştürerek öğrenci kontenjanını 24'ten 48'e çıkardık. Şuan itibariyle hemşirelik ve tıbbi sekreterlik bölümü hizmet veriyor. Böylece ilçemizde açılmasını istediğimiz Olur Meslek Yüksek Okulu'nda hemşirelik ve hayvan sağlığı bölümlerin arka planını hazırlamış olduk. Bu bölümlerin bölge insanı, çiftçisi ve hayvan üreticilerine büyük katkısı olacağı kanaatindeyiz. Bunun için lojman ve toplu taşıma araçlarını da belediye olarak tahsis edeceğiz." dedi.
ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK GERİ PLANDA KALMAMALI
Tarım konusunda belediyeye ait Aspires Mevkii'nde 500 dönümlük bir araziyi organik tarıma açtıklarını aktaran Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, "Sulama suyu götürüp, yolunu yaptığımız araziyi Ankara'da et ve süt mamülleri üzerine faaliyet gösteren bir firmaya ihale ettik. Bu yıl slajlık mısır ekimiyle arazinin ilk denemesi yapıldı. Sonraki aşamalarda anlaştığımız firma 500 baş süt, 500 baş besi hayvanı yetiştirerek kuracağı tesislerde et ve süt mamüllerinin üretimini yapacak. Ayrıca en kısa zamanda 2 bin adet koyunculuk projesi de hayata geçirmiş olacağız. Organik tarım ve hayvancılığın önünü açarak gelişmesi yönünde üreticilerimize her türlü katkı ve desteği sağlayacağız." diye konuştu.
OLUR İLÇESİ JEOPARK KAPSAMINA ALINIYOR
Olur ilçesini turizmin bölgesi ilan ettiklerinin altını çizen Başkan Rüstem Polat, bu doğrultuda ilçe merkezine yakın bir yerde çıkarılan kaplıca suyunun MTA ve Atom Enerjisi Başkanlığınca yapılan analizler sonucu insan sağlığına yönelik hiçbir sakıncası olmadığına dair tespitlerini yaptırdıklarını aktardı. Kaplıca suyunun Sağlık Bakanlığı Temel Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bilim Kurulunca yapılan inceleme sonucu birçok hastalığa iyi geldiğine dair bir rapor aldıklarını hatırlatan Başkan Polat, "Kaplıcadan çıkan suyun ilçeyi termal suyla ısıtacak kadar bir potansiyele ve su varlığına sahip olduğu söylendi. Henüz Türkiye'nin jeopark envanterinin çıkmadığı bir zamanda jeopark kapsamına alınan ilçenin turizm bölgesi olacağını belirten Polat, "Projenin sonuçlanması halinde Olur, Doğu Anadolu'da termal suyla ısınan ilk ilçe olacak. Bu ilçemiz açısından oldukça büyük bir gelişmedir." dedi.
SAĞLIK HİZMETİNDE İLÇE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, daha önce ilçede sağlık ocağı adı altında yürütülmeye çalışılan sağlık hizmetlerinin artık 25 yataklı modern bir sağlık merkeziyle yürütüldüğünü belirterek, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ sayesinde ilçemiz güzel ve modern bir sağlık merkezine kavuştu. İlçe halkımız sağlık hizmetlerinden azami ve yakışır şekilde yararlanıyor. Emeği geçen ve katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.
İLÇE HALKI KAPALI SPOR SALONU İSTİYOR
Özellikle ilçedeki genç nüfusun istek ve ihtiyaçlarına yönelik bir halı saha yaptırdıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Rüstem Polat, acilen kapalı bir spor salonuna ihtiyacı olduğunu belirterek yaptığı girişimler sonrası konuyla ilgili en kısa zamanda olumlu bir netice alacaklarının altını çizdi.
İÇME SUYU VE AFET KONUTLARI TAMAMLANDI
2 bin 400 metre rakımda 17 kilometreden ilçeye içme suyu getirdiklerini hatırlatan Başkan Rüstem Polat, damacana kalitesinde olduğunu ileri sürdüğü suyun yaklaşık 6 bin nüfusa yetecek ölçüde olduğunu söyledi.
500 kişilik YİBO inşaatının yanı sıra Taşlıköy ve Çataksu köylerinde 46 adet afet konutu yaptırdıklarını da aktaran Polat, ilçedeki altyapı sorununu yüzde 98 oranında tamamladıklarını başta itfaiye aracı olmak üzere belediye araç parkını da genişlettikleri ifade etti.